Les Festes de Pinós de Bagà es fan grans, amb caminades i una nit del terror

La 24a edició de la Setmana Medieval acollirà una gran batalla campal amb més de 100 guerrers | El mercat artesanal o els artesans ompliran els carrers del centre històric

Redacció
08 de juliol del 2016
Actualitzat a les 10:01h

Batalla campal de les Festes de Pinós de Bagà Foto: Aida Morales


Bagà ja ha començat tots els preparatius per tornar a l'època medieval. I és que, aquest proper diumenge 10 de juliol, aquest poble de l'Alt Berguedà tornarà a veure's immers en una altra època, on l'artesania, les batalles i els trobadors omplien places i carrers. Bagà, doncs, torna als orígens, i ho fa amb la seva 24a edició de les Festes de la Baronia, tot un conjunt d'activitats que preveuen atraure centenars de turistes, que gaudiran de les representacions al carrer, del bon menjar i de tots els jocs que s'organitzen per a nens i adults. En aquest punt, Bagà tornarà a reivindicar-se, com cada any, la capital medieval de Catalunya. 

Les festes començarà el dia 10 amb una jornada castellera i el pregó d'obertura de les Festes, tot i que els dies forts seran el proper cap de setmana, el del 16 i 17 de juliol, quan es podrà gaudir de la IX Fira de Demostració d'Oficis al pati d'Armes de Palau. En aquesta s'hi aplegaran joiers, cistellers, herbolaris, cereries, espardenyers, luthiers, teixidors, puntaires, filador, matalassers, fusters, ebenistes, boters, bufadors de vidre i forjadors, entre molts d'altres. A més, a tot això no hi faltarà la gastronomia, que vindrà de la  mà d'artesans del territori i d'arreu del país en la XIX Mostra de Productors Agroalimentaris. 

Novetats

Enguany, les Festes de Pinós inclouran una ronda nocturna per les terres de la Baronia, una caminada nocturna organitzada per la UEC de Bagà el 13 de juliol a les 22.00 hores. També hi haurà la "Nit del terror al Palau de Pinós" el 14 de juliol a les 22.00 hores, de la mà del Grup de Teatre La Feia, on es descobrirà l'assassí del Palau, i el concert Capella de Ministrers, inclòs dins del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP), a l'església parroquial de Sant Esteve el 15 de juliol a les 21.00 hores. 

Per acabar, i com és habitual, el 16 de juliol es farà la gran batalla campal al parc de la Vila, on es batran més de 100 soldats; el mercat medieval nocturn del mateix dissabte a les 22.00 hores; la visita teatralitzada nocturna pels carrers del nucli antic i, de cara a diumenge 17 de juliol, últim dia, la representació de la vida en un campament medieval.
 

GALERIA DE FOTOS de les Festes de la Baronia de Pinós de Bagà 2015