Unes 600 persones participaran a la Marxa Cicloturista de Berga «La Ruta Minera»

L'itinerari inclou 166 quilòmetres, 4.150 metres de desnivell acumulat i sis ports de muntanya

Redacció
05 de juliol del 2016
Actualitzat a les 14:21h

Marxa Cicloturista (arxiu) Foto: Josep Maria Montaner


Es preveu que unes 600 persones participin, el proper 17 de juliol, a la Marxa Cicloturista de Berga “La Ruta Minera”, que organitza l'Ajuntament de la ciutat, amb la Federació Catalana de Ciclisme. Una marxa que arriba a la seva tercera edició i que, malgrat ser una de les més joves del calendari, destaca per la seva bona organització i un recorregut espectacular. 

Aquesta comença i acaba a a Berga, amb un itinerari de 166 quilòmetres i sis ports de muntanya. Entre aquests, el coll de la Batallola, el de Pradell, el de Josa, el del Port, Port del Comte i la Mina. De fet, s'hauran de superar les serralades del Tubau, Catllaràs, el Port del Comte, els Bastets i el Parc Natural del Cadí Moixeró, per on la ruta transcorrerà a prop del Pedraforca. En conjunt, 4.150 metres de desnivell acumulat que, segons els organitzadors, fan que aquesta marxa sigui una de les més exigents del calendari català per aquest 2016. 

Segons els organitzadors, un dels colls més difícils serà el de Pradell, ja que l'ascensió es farà des del vessant del Jou i Fígols, amb una pujada de 21 quilòmetres i un desnivell mitjà del 7,1% i trams del 20%. No obstant la dificultat, les inscripcions afirmen que van a “bon ritme”, quedant tancades el proper diumenge 10 de juliol. Fins el 17, però, encara hi haurà l'opció d'apuntar-se excepcionalment per un preu de 50 euros, en funció de la disponibilitat de places.
Arxivat a