El «Liceu a la fresca» arriba al Berguedà amb concerts a Puig-reig, l'Ametlla i Avià

La iniciativa passa dels 13 municipis de l'any passat al 121 d'enguany, mostra de l'èxit

Redacció
06 de juliol del 2016
Actualitzat a les 10:45h

Alcaldes, representants municipals i autoritats s'han situat a la platea del Liceu per fer una foto de territori delimitant la silueta de Catalunya i les Illes Balears abans de presentar «Liceu a la fresca» Foto: Liceu

En l'intent del Liceu de fer arribar la millor òpera i les millors produccions a la població que no pot accedir habitualment a la sala barcelonina, la iniciativa del "Liceu a la fresca" farà arribar La Bohème a 121 municipis de Catalunya i Menorca aquest divendres, 8 de juliol. L'èxit de la darrera edició és notòria ja en la pròpia xifra d'espais públics i localitat que acolliran la cèlebre òpera de Giacomo Puccini: de 13 municipis el 2015 s'ha passat a 121 enguany.

Al Berguedà, aquesta obra es podrà veure en tres indrets diferents. Serà a la plaça Mestre Badia de Puig-reig, al Teatre Esplai de l'Ametlla de Merola (Puig-reig), i a la plaça de l'Ateneu d'Avià, a través de TV3 i a partir de les 22.00 hores. Roger Guasch, director del Gran Teatre del Liceu, ha explicat que el pressupost de la iniciativa és de 70.000 euros i ha destacat que la iniciativa és "una inversió" perquè serveix per crear afició.

Pel que fa als concerts de Puig-reig, el regidor de Cultura d'aquest municipi, Jesús Subirats, ho ha considerat una bona manera "d'apropar l'òpera" a la ciutadania ja que, de per sí, acostuma a ser una modalitat musical poc coneguda. A més, ha destacat que La Bohème és una obra de 1896 plena de realisme, popular i relativament curta, que pot ser una "molt bona oportunitat" perquè la gent poc acostumada a l'òpera s'hi iniciï.

Un Liceu a l'abast de tothom

La directora artística del Liceu, Christina Scheppelmann, ha assegurat, al seu torn, que aquesta iniciativa és una oportunitat única i una mescla per donar emocions d'òpera a un públic més ampli i de fora del Liceu i que està per tota Catalunya i altres països. En aquest sentit, ha declarat que l'òpera "no és només per experts i entesos, sinó per a tots". "La música que dóna emocions ha de ser per a tothom", ha reblat.

L'enregistrament es farà amb vuit càmeres, totes ubicades a la sala del teatre: cinc a platea, un braç entre l'amfiteatre i el segon pis, una al segon pis i una grua al prosceni dret, també del segon pis. Guasch ha recalcat que en aquesta gravació es farà una primera prova amb una càmera de 360 graus i relatarà el seguiment d'un cantant des que arriba al teatre fins que acaba l'òpera. Aquesta gravació es durà a terme durant la funció del dimecres dia 6. La gravació també inclou el públic entrant al Teatre i escenes del backstage.

El conseller de Cultura, Santi Vila, ha manifestat que aquesta iniciativa servirà per trencar amb una imatge tòpica o amb algun prejudici que associa gaudir de l'òpera o visitar al Liceu a una experiència vinculada a minories. Vila ha assegurat que el Liceu, com els grans teatres d'òpera del món, "han d'estar a l'abast de tothom".
 

Consulta els municipis que s'adhereixen al "Liceu a la fresca"

 

Roda de premsa del «Liceu a la fresca», aquets dilluns 4 de juliol Foto: ACN