L'ascensor de Gironella guanya el Premi Catalunya Construcció 2016

La construcció de Carles Enrich suma un altre guardó a la seva llarga llista

Redacció
04 de juliol del 2016
Actualitzat a les 16:50h

Ascensor de Gironella Foto: AjGironella.


L'ascensor de Gironella torna a sumar un altre premi a la llarga llista de commemoracions que està aconseguint enguany. La setmana passada va esdevenir un dels guanyadors del Premi Catalunya Construcció, que atorga el Col·legi d'Aparelladors de Barcelona durant la Nit de la Construcció. 

El nou monument de Gironella dissenyat per Carles Enrich ha estat el guanyador de la categoria d'intervencio en edificació existent. Aquest, que va ser inaugurat durant al Festa Major de Gironella del 2015, pretenia ser una combinació entre modernitat i tradició industrial, amb materials que recordessin les antigues colònies, i amb una forma que feia pensar en una gran xemeneia. 

Aquesta construcció, a més, volia ser el nexe entre la part nova i l'antiga del poble, un fet que el jurat dels premis ha valorat, així com el respecte i la bona connexió amb l'entorn. En conjunt, aquesta obra va ser seleccionada com una de les 19 finalistes, entre 112 candidatures.

L'ascensor va ser també un dels guanyadors dels premis FAD, de Foment de les Arts Decoratives, concretament, el guanyador popular, i finalista de la novena edició del Premi Europeu de l’Espai Urbà 2016 d'entre 276 candidatures de 25 ciutats i 13 països diferents. 
Arxivat a