Ocupen un bloc de pisos a la plaça del Forn de Berga

El nou edifici s'anomena La Pastera, i vol ser un espai de comunicació, debat i acció

02 de juliol del 2016
Actualitzat el 03 de juliol a les 9:34h
Bloc de pisos ocupat a la plaça del Forn de Berga.
Bloc de pisos ocupat a la plaça del Forn de Berga. | Aida Morales
L'assemblea C.S.O.A. La Pastera ha ocupat aquest dissabte un bloc d'edificis situat a la plaça del Forn de Berga, per obrir un espai abandonat des de fa temps i "omplir-lo de vida, de gent i de lluita". Aquestes són les paraules que consten a la seva entrada, en un dia en què la façana d'aquesta casa, nou edifici de La Pastera, ja ha canviat, i es veuen obertes portes i finestres. 

Des dels balcons, dues grans pancartes apunten "Ja no ens alimenten molles; lluitem pel pa sencer" i "Obrim espais. Recuperem el barri". I és que tal com diu el manifest que penja de la seva porta i s'ha començat a entregar, Berga està "farta de rescats, retallades, imposicions, precarietat i edificis que cauen". Per això, destaquen, s'ha decidit portar a terme aquesta ocupació. Una acció que vol trencar amb la lògica de la propietat privada i, segons diuen, "l'especulació", que ha afectat bona part del centre històric de la capital del Berguedà. 

"Impugnar el model de vida imperant, volem apropiar-nos de les nostres vides, volem recuperar les places i els carrers", apunten. A més, asseguren que no s'ha de demanar permís per viure com es vol i, per tant, aquest serà un espai "de comunicació, de debat i d'acció", sense diners ni subvencions, i sense "mediacions institucionals, ni partits polítics". Un lloc, doncs, per a la ciutadania.
 

Pancartes als balcons del bloc de pisos ocupat. Foto: Aida Morales.

Arxivat a