Organitzen el primer Festival Kirtan del Berguedà

Om Ioguis portarà una dotzena de grups de Kirtan d'arreu de Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià | Els diners recaptats aniran per a l'ONG Semilla para el Cambio

Redacció
01 de juliol del 2016
Actualitzat a les 15:12h
La Font del Balç acollirà, aquest dissabte, el primer Festival Kirtan del Berguedà. Serà a partir de les 18.00 hores, a instàncies del grup Om Ioguis, format per professors de ioga del Bages i del Berguedà, i amb una dotzena de grups d'arreu de Catalunya, les Balears i el País Valencià. Els kirtans són els cants sagrats de l'hinduisme, que consisteixen en glorificar o alabar. Normalment hi ha una persona que lidera el cant, anunciant cada vers que es cantarà, mentre que la resta fa de cor i repeteix les paraules. Aquesta pràctica, que consisteix en la repetició constant i grupal del cant, s'utilitza cada vegada més en classes de ioga i relaxació i, enguany, com a novetat, es podrà veure i experimentar al Berguedà. 

Aquesta activitat, ha explicat Jordi Serra, forma part del conjunt d'actes que cada any organitza aquesta associació amb finalitats solidàries. En aquest sentit, els beneficis del festival aniran en la seva totalitat a projectes de nutrició i salut dins de l'ONG Semilla para el Cambio. Tal com ha explicat, durant el festival es col·locaran guardioles solidàries, i també hi haurà l'estand de l'ONG, on es vendran productes creats a mà en projectes de desenvolupament econòmic centrats en la dona. 

El fet que el Festival es faci al Berguedà, ha relatat, és per la tradició que hi ha a Gironella de realitzar cada any activitats relacionades amb el món del ioga i de la Índia. A més, en l'organització Semilla para el Cambio hi participen diversos gironellencs i, en ocasions, s'han portat a terme projectes finançats per empreses del territori. Aquest any, i amb la intenció que es converteixi en una cita anual, Om Ioguis ha donat un pas més i ha impulsat aquest primer festival. Un esdeveniment que esperen poder repetir en properes edicions, convertint Gironella i la Font del Balç en un referent en el món kirtan a Catalunya.

Pel que fa a les activitats, aquestes començaran a les 17.30 hores amb la presentació i la taula rodona "El Kirtan, una expressió d'art i coneixement", i a les 18.00 hores començaran els cants. El festival tancarà a la mitjanit amb una cerimònia d'agraïment a la participació de tothom.