ClickPatum representarà la Patum extraordinària del Centenari

S'afegeixen personatges com el porrer o l'administrador | Una exposició entre agost i setembre mostrarà 4.000 clicks i noves escenes

Redacció
01 de juliol del 2016
Actualitzat a les 9:23h
Conjunt de comparses de la Patum fetes en Playmobil
Conjunt de comparses de la Patum fetes en Playmobil | ClickPatum
L'exposició ClickPatum ressorgirà aquest mes d'agost i setembre, amb voluntat de ser un element més en el marc de la Patum extraordinària que es farà en motiu del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt. En aquesta hi haurà 4.000 clicks de Playmobil, amb jocs i noves escenes, aprofitant l'excepcionalitat de l'ocasió. En aquest sentit, hi haurà personatges com el porrer o els administradors. 

L'exposició serà del 13 d'agost a l'11 de setembre, i mitjançant jocs, s'explicarà què és cada comparsa. D'aquesta manera, s'intentarà que els visitants puguin "interactuar" amb l'exposició, responent una sèrie de preguntes que requereixen d'una atenció especial a l'escena i als textos explicatius. Per altra banda, s'ha millorat la il·luminació de cada escena, potenciant els detalls més representatius.

ClickPatum, a més, està fent el possible per comprometre's socialment amb Berga i el Berguedà. Per això, des de mes de maig, col·labora amb l'Hospital Comarcal de Berga, on ha cedit dues escenes, com un nou element d'oci per a les persones hospitalades i els seus familiars. A causa de la bona acceptació d'aquesta activitat, s'ha proposat que això es mantingui tot l'any. L'acció social més destacada, però, segons han explicat, serà el "diorama del poble", una escena que caldrà crear a partir de les donacions de particulars, i que representarà el concert del grup Gossos, que havien d'actuar el passat dissabte de Patum, però que no ho van poder fer a causa de la pluja. Una vegada finalitzada l'exposició, tots els clicks aportats seran donats al Centre de Recursos Pedagògics del Berguedà, creant així "El maletí de joc de ClickPatum", disponible per a totes les escoles de la comarca.

La nova edició del ClickPatum també comptarà amb merxandatge oficial, i es faran sorteigs per aconseguir lots de productes i figures. 

Els horaris de l'exposició seran de dilluns a divendres de les 16.00 a 20.00 al Teatre Municipal de Berga, i els caps de setmana i festius de les 10.00 a les 14.00 i de les 16.00 a les 20.00. El preu de l'entrada serà de 3 euros.
Arxivat a