Borredà fa accessible l'entrada a l'església i a l'ajuntament

L'ajuntament compra una eruga mòbil que permet pujar i baixar les escales a les persones amb cadira de rodes

Redacció
30 de juny del 2016
Actualitzat el 04 de juliol a les 9:49h
Entrada de l'església, utilitzant l'eruga.
Entrada de l'església, utilitzant l'eruga. | AjBorredà
Després d'anys resolent diversos problemes d'accessibilitat, Borredà ha posat final, aquesta setmana, a dues de les grans assignatures pendents en aquest sentit. L'accessibilitat a l'església i al consistori, que tenien entrades amb escales, que feien impossible el seu accés a persones amb cadira de rodes. Per això, i descartant la possibilitat de construir una rampa o altres opcions, s'ha optat per una solució provisional, que és una eruga puja escales, és a dir, un aparell que permet pujar i baixar els graons a una persona asseguda en una cadira de rodes. 

Aquesta eruga ha costat 3.960 euros, i s'ha pagat amb una ajuda de la Diputació de Barcelona i una aportació municipal. Una alternativa, ha destacat l'alcalde de Borredà, Joan Roma, que esdevé una opció viable, fins que no es pugui remodelar tota la plaça Major del poble. En aquest sentit, ha explicat, fa 20 anys va començar l'adaptació de tots els espais públics, tot i que aquest procediment és lent i costós. Una “llista d'actuacions llarga”, destaca Roma, que no només inclou la transformació d'escales en rampes, sinó la supressió de desnivells, posar reixats, baranes o eliminar obstacles.

En aquests moments, ha explicat, les últimes obres que s'estan fent són als carrers Manresa i Queralt, on s'han realitzat voreres reglamentàries i passos de vianants. A finals d'any, a més, s'adjudicarà una nova obra de renovació de tot el nucli històric del poble, en què es contempla la substitució del paviment de pedra natural per un altre de pedra artificial.
 

Prova a l'entrada de l'Ajuntament de Borredà. Foto: AjBorredà.