Reserves al 100% a la majoria de cases rurals del Berguedà aquest juliol

Els turistes busquen cases grans, molt ben equipades, amb piscina exterior imprescindible, i que tinguin porxo i barbacoa, segons l'Associació de Turisme Rural del Berguedà

ACN
05 de juliol del 2016
Actualitzat a la 13:20h

Uns clients arriben a una casa rural . Foto: Tania Tapia


El sector hoteler de la Catalunya Central encara amb optimisme els mesos d'estiu i espera ocupacions d'entre el 60 i el 80%, tot i que confia que les reserves d'última hora facin créixer aquesta xifra. El turisme rural continua sent un dels punts forts del territori i en algunes comarques com el Berguedà moltes de les cases ja tenen ple a partir de la segona quinzena de juliol, segons ha constatat a l'ACN el president de l'Associació de Turisme Rural del Berguedà, Jordi Pellicer. Un altre dels punts turístics per excel·lència és Montserrat, que a hores d'ara l'ocupació arriba al 70%. A Osona, l'Alta Anoia i Solsonès les perspectives també són positives i el sector hoteler constata que es comencen a veure signes de recuperació.

Les comarques centrals aposten, cada cop més, per potenciar els seus atractius turístics amb la posada en marxa de diferents iniciatives relacionades amb el turisme de natura, l'enoturisme o les activitats culturals. Aquesta aposta es trasllada també en la millora de l'ocupació als allotjaments hotelers, segons han constatat els diferents gremis, que asseguren que des de l'any passat ja es comencen a veure signes de recuperació amb més reserves i estades més llargues. 

Plena ocupació al Berguedà 

La comarca del Berguedà és una de les que compta amb més cases rurals de tot Catalunya i aquest tipus de turisme sempre és un dels plats forts. Les reserves pel mes d'agost es fan amb mesos d'antelació i, a hores d'ara, pràcticament no hi ha cap casa lliure per a la segona quinzena de juliol ni tampoc per a les tres primeres setmanes d'agost. En canvi, la primera quinzena de juliol ha costat més d'omplir, especialment entre setmana. 

El president de l'Associació de Turisme Rural del Berguedà, Jordi Pellicer, ha explicat que, durant l'estiu, els propietaris de cases rurals prioritzen les reserves de setmanes senceres, però si s'acosten les dates d'estiu i encara hi ha cases disponibles, llavors es passen a llogar també els caps de setmana. "Això és el què ha passat aquest any, especialment durant la primera quinzena de juliol", ha dit. Pellicer ha explicat que les preferències de la gent a l'hora de fer reserves són cases grans, molt ben equipades, amb piscina exterior imprescindible, i que tinguin porxo i barbacoa per passar uns dies de relaxació al camp. 

Montserrat, principal atractiu del Bages

A la comarca del Bages, Montserrat continua sent el principal atractiu turístic. Les previsions d'ocupació als allotjaments hotelers (l'Hotel Abat Cisneros i les Cel·les Abat Marcet) se situen entre el 60 i el 70% pel mes de juliol, i al voltant del 75% pel mes d'agost. Respecte l'any passat, l'Abadia de Montserrat ha detectat un petit augment en les reserves anticipades. Pel que fa al perfil de turista, continua sent eminentment familiar, català i, en molts casos, reincident. El Castell de Cardona i el Món Sant Benet de Sant Fruitós de Bages també són dos dels principals atractius del Bages. 

Bones previsions a Osona 

Satisfacció a Osona per unes previsions d'ocupació lleugerament superiors a les de l'any passat. El president del Gremi d'Hostaleria, Joan Naudó, ha explicat que, a hores d'ara, la previsió se situa entre el 70 i el 80%, i espera que les reserves d'última hora acabin de completar les dades a l'alça. Naudó ha assegurat que, entre el gremi, es respira una sensació de recuperació "sense cap gran ànim". El perfil de turista a Osona és familiar i català. 

Satisfacció a les cases rurals de l'Alta Anoia i bona ocupació al Solsonès

Les cases rurals de l'Anoia Anoia afronten l'estiu amb bones previsions i s'espera que moltes d'elles puguin penjar el cartell de complet. Així ho ha constatat a l'ACN el president de l'Associació per al Desenvolupament de l'Alta Anoia, Ramon Bosch, qui ha expressat que confien que sigui una "bona temporada" d'estiu. De la seva banda, el Gremi Comarcal d'Hostaleria del Solsonès ha avançat que els allotjaments de la comarca compten a hores d'ara amb ocupacions que van entre el 75% i el 90%, tot i que lamenten que la primera quinzena d'agost és "fluixa".