ERC Berga proposa commemorar el centenari de la Policia Local

El 29 de setembre el servei municipal celebrarà 100 anys des de la seva aparició

Redacció
30 de juny del 2016
Actualitzat a les 15:08h
El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’Ajuntament de Berga presentarà una moció al proper Ple de l’Ajuntament de Berga, per a que es commemori del centenari de la Policia Local a Berga. Els republicans volen celebrar, d’aquesta manera, el centenari de la constitució de la Policia Municipal de Berga que serà el proper 29 de setembre, en un acte dins de la Festivitat Patronímica de la Policia Local. 

Segons la proposta d'ERC, l’acte estaria organitzat per la Policia Local i l’Ajuntament de Berga, amb la participació de tots els grups municipals de la corporació. A més, la celebració constaria del lliurament de medalles de distinció professional per als agents amb una especial dedicació dins el cos de la Policia Local, segons exposa el reglament intern d'aquesta. 
 

Policia Local de Berga Foto: Aida Morales


El cos municipal creat l’any 1916 es va afegir a la figura dels “serens”, un servei municipal, regulat mitjançant ordenança, però que va desaparèixer als voltants de l’any 1965. Segons ERC la Policia Local, ha estat al llarg d’aquests anys, un servei públic que ha tingut l’objectiu d’esdevenir un cos de proximitat, d’atenció directa i resolutiva, per aquest motiu el partit creu que s’ha d’homenatjar el cos municipal i commemorar el seu centenari a la ciutat. 

Els sergents que concorreran aquesta distinció a més de 25 anys en servei actiu són: la sergent Josefina Vizuete, l'exagent Maria Àngels Vizuete, els caporals Joan Camps i Ramon Sorroche, i els agents Miguel Vila, Anna Maria Carrillo, Agustín Haro, José Àngel Àlvarez i Joan Breganciano. 
Arxivat a