Ferran Civil nega tenir coneixement d'irregularitat urbanístiques quan era alcalde de Cercs

L'exbatlle declara davant del jutge que el consistori es va assabentar del possible delicte a partir d'un informe d'Urbanisme de l'any 2006, tres anys després de l'adjudicació

ACN
29 de juny del 2016
Actualitzat a les 16:17h

L'exalcalde de Cercs, Ferran Civil declarant davant l'Audiència de Barcelona Foto: ACN


L'exalcalde de Cercs per CiU, Ferran Civil, ha declarat aquest dimecres davant l'Audiència de Barcelona, juntament amb l'exsecretari Pau Llorens i l'exarquitecta municipal i actual gerent del Consell Comarcal del Berguedà, Carme Casas, acusats d'un delicte de prevaricació urbanística. 

Civil ha negat davant del jutge que tingués coneixement que la llicència que es va atorgar l'any 2003 a la promotora Cercs-4 per construir habitatges plurifamiliars, places d'aparcament i un bar-restaurant fos il·legal i ha dit que, tant ell com la resta del consistori, se'n van assabentar "amb un informe que va fer arribar Urbanisme l'any 2006", tres anys després d'haver aprovat l'adjudicació. En aquest sentit, Civil ha declarat: “Si hagués sabut que la llicència no s’ajustava a la legalitat, no hi hagués votat a favor”. 

L'exalcalde del municipi també ha volgut deixar clar que ell no té "cap coneixement" d'urbanisme i que hi havia un regidor que s'ocupava d'aquesta àrea. De la seva banda, l'exarquitecta municipal ha declarat que no recordava la majoria dels fets, mentre que l'exsecretari ha dit que en els seus informes no entrava en "paràmetres urbanístics".

La Fiscalia demana als acusats el pagament d’una multa de 2.310 euros, per presumptament haver realitzat gestions per permetre la construcció irregular d'unes edificacions que incomplien la normativa entre el 2000 i el 2003.