Nil Ballús i David Rial obtenen la nota més alta de les PAU al Berguedà

Els estudiants de l'IES Guillem de Berguedà assoleixen un 9,3 | Per darrere seu hi ha estudiants de Gironella i Bagà

Aida Morales
29 de juny del 2016
Actualitzat el 30 de juny a la 13:20h
Els estudiants David Rial i Nil Ballús
Els estudiants David Rial i Nil Ballús | NacióBerguedà
L'Institut Guillem de Berguedà està enguany de celebració. Més enllà dels seus 40 anys de vida, també ha aconseguit que dos dels seus estudiants hagin tret les millors notes de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) al Berguedà. Es tracta de Nil Ballús i David Rial, que comparteixen la nota més alta de tota la comarca, amb un 9,3 sobre 10. En total, i segons va informar el Departament d'Ensenyament, 152 estudiants del Berguedà van optar a aquestes proves, que van començar el passat 14 de juny.

L'any passat, la nota més alta se la va endur Clara Vilà, de l'Institut de Puig-reig, que va treure un 9,25; mentre que l'anterior, la també puig-regenca Lídia Ruiz, amb un 9,2. La qualificació d'enguany, doncs, és una de les més altes dels últims anys, coincidint que han estat nois i que, per casualitats, també cursen els estudis al mateix institut. 

De fet, i tal com han explicat a NacióBerguedà, Nil Ballús i David Rial s'asseien de costat i, a més, es plantegen realitzar la mateixa carrera. Es tracta del doble grau de matemàtiques, més enginyeria i informàtica. Una carrera tècnica i de números, que ha fet que els resultats dels dos berguedans en matemàtiques i assignatures especialitzades hagi estat molt positiva. 

Ballús ha assegurat que no s'esperava aquesta nota, sobretot de castellà i català, on creia que havia tret menys puntuació: "Jo realment no me l'esperava, me n'esperava menys". I per la seva part, Rial ha afirmat: "Jo gens, però gens, gens, m'esperava, com a molt, molt, un 8". Per això, ha dit, quan es va assabentar de la nota, se li va posar "la pell de gallina", tot i que està molt content dels resultats: "A mi em costa molt estudiar, però per selectivitat m'hi vaig centrar més, i com que vaig haver d'anar a alguns exàmens de millora, per exemple mates o física, no m'ho vaig haver de mirar tant, i em vaig centrar en el que més em costava". 

Els dos alumnes, però, han coincidit en una cosa; la valoració molt positiva de les classes durant el curs per part de l'institut. Segons Ballús, la "bona preparació de totes les assignatures" els ha ajudat a que, durant la selectivitat, només s'hagués de repassar. 

Les notes més altes dels altres instituts

Respecte dels altres centres, la segona nota més alta del Berguedà ha estat per a Laura Buscallà de l'Institut Pere Fondevila de Gironella, mentre que la tercera se n'ha anat fins a Bagà, on Ariadna Maldonado ha aconseguit un 8,98. Pel que fa a l'Institut de Puig-reig, que feia dos anys que acumulava la millor nota, la més alta ha estat per a Laura Escudé, amb un 8,9, mentre que la darrera ha tornat a quedar-se a Berga, amb un 8,8 d'Anna Escobet, de l'Escola Xarxa. 

El Guillem de Berguedà, content i satisfet

Segons ha explicat a NacióBerguedà el coordinador de Batxillerat de l'Institut Guillem de Berguedà, Josep Oller, el centre entoma aquesta notícia amb alegria i satisfacció. "Nosaltres estem molt contents, perquè els 72 alumnes ens han aprovat, i d'una manera molt positiva", ha declarat. 

Ara, ha prosseguit, el que cal és esperar que tots els estudiants tinguin la nota que necessiten per la carrera que volen realitzar, i que l'encertin. Al final, però, ha dit, els exàmens sempre tenen "el punt de sort", que és el de tenir o no la "petita badada". No obstant això, ha assegurat que estan "molt contents" dels resultats, i de ser els primers.
Arxivat a