ERC insta el Consell Comarcal a defensar la cultura, els animals i impulsar cotxes elèctrics

Els republicans presentaran aquest dimecres al Ple del Consell tres mocions al respecte

Redacció
28 de juny del 2016
Actualitzat a les 17:12h

Animals: Foto: Europa Press


Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) al Berguedà presentarà, aquest dimecres al Consell Comarcal, tres mocions per defensar la cultura, els drets dels animals i l'impuls del cotxe elèctric a la comarca. Així ho han informat, tot traslladant els documents, en què es demana una acció més activa del Consell Comarcal en aquests tres àmbits. 

Pel que fa a la cultura, defensen que és un "patrimoni comú de tota la humanitat i primordial de la identitat i dignitat d'un país. A més, afirmen, és un dret universal i un factor de gran projecció econòmica, ja que d'ella en poden desprendre sectors com el turisme, l'educació, el desenvolupament local o la projecció de la comarca. En resum, continuen, "sense cultura, no hi ha futur", ja que un país que negligeix la cultura, l'educació i la recerca científica està destinat al fracàs. 

Per això, demanen que el Consell Comarcal aposti clarament per la cultura i, que en aquest sentit, millori la coordinació del teixit associatiu cultural. Relacionat amb això, reclamen la creació de la figura del dinamitzador cultural de la comarca, com una persona encarregada d'incentvar i promocionar els esdeveniments que es generen, i que alhora coordini i gestioni l'agenda cultural del Berguedà. A més, també es demana crear una agenda cultural virtual comarcal. 

Pel que fa als animals, la segona moció presentada per ERC, precisen que a les zones rurals encara no s'ha desenvolupat prou la sensibilitat envers aquest i, per tant, moltes accions no estan d'acord amb les normatives actuals de protecció animal. Davant d'aquest situació, demanen al Consell Comarcal que assumeixi les competències de tots els ajuntaments del Berguedà que les vulguin delegar, per tal de poder mancomunar serveis i optimitzar-los. També es proposa treballar conjuntament per a solucionar l'abandonament, maltractament i infraccions relacionades amb els animals. 

Punts de recàrrega de cotxes

Una de les preocupacions d'ERC també és l'impuls de la xarxa de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics als municipis del Berguedà. Aquests cotxes, recorden, poden funcionar amb energia elèctrica, i aquest és un pas per avançar en la mobilitat més sostenible.

Per això, i per tal que el Berguedà sigui un "referent" en aquesta matèria, consideren que és important implantar una xarxa de punts de recàrrega adients, a través del desplegament d'una infraestructura pública de recàrrega, per tal que tots els municipis tinguin opcions i igualtat. I en aquesta línia, instar els ajuntaments berguedans i el Consell a iniciar una campanya de difusió sobre els avantatges del vehicle elèctric i altres hàbits d'estalvi d'energia.
 

Moció de protecció dels animals

Moció de punts de recàrrega de cotxes elèctrics

Moció sobre foment de la cultura