La Carlinada omple Berga de tallers històrics i cultura popular

Les activitats requereixen d'inscripció prèvia a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà

Redacció
28 de juny del 2016
Actualitzat a la 13:50h
Els carlins i els liberals s'enfrontaran a Berga aquest cap de setmana. No obstant això, la guerra no serà l'únic que es viurà a la capital del Berguedà, sinó que també s'han programat tot un seguit de tallers i activitats culturals i històriques. Entre aquestes, n'hi ha algunes que tindran un cost simbòlic, d'entre cinc i quinze euros, ha informat l'Ajuntament de Berga, i que requereixen inscripció prèvia a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania del consistori. 

La primera d'aquestes serà un taller d'armes, que es farà el 30 de juny a les 19.00 hores al Castell de Sant Ferran. En aquesta, s'explicaran diferents conceptes sobre les armes, així com el funcionament d'un trabuc. També es parlarà del castell com a fortificació, es farà la descripció d'un canó i es dispararan salves. El taller, segons han dit, anirà a càrrec de l'historiador Albert Cols i els Trabucaires de Castellar del Riu. 

Per altra banda, divendres 1 de juliol a les 19.00 hores es farà, al Museu Comarcal del Berguedà, la xerrada “El món carlista de Berga”, a càrrec de Toni Gol, i a les 21.00 hores, es podrà degustar un sopà carlí al celler La Tosca. Tot això, han recordat, requereix d'inscripció. El mateix dia a les 23.00 hores a la plaça de Sant Joan, Cols posarà a prova el coneixement dels participants sobre guerres carlines amb el joc “Berga o Barbàrie”, un concurs de preguntes i respostes que es desenvoluparà a través d'una pantalla gegant i mitjançant els telèfons mòbils. 

I a banda de totes les activitats programades ja en el sí de la Carlinada, dissabte 2 de juliol també es podrà fer una ruta teatralitzada des de Cal Gironella fins a la plaça de Santa Magdalena, amb una explicació de com era la ciutat i un petit refrigeri al final de la ruta. Per acabar, diumenge 3 de juliol a les 9.00 del matí hi haurà una batalla de paintball entre carlins i liberals al parc del Lledó.