La pel·lícula «Pàtria» aconsegueix 250 mecenes i més de 14.000 euros

Les productores es marquen un nou objectiu de recaptació per doblar i subtitular en anglès el film | Més de 300 persones i actors de primer nivell català han participat en la història d'Otger Cataló

28 de juny del 2016
Actualitzat a les 11:13h
El protagonista de la pel·lícula en un moment de la gravació.
El protagonista de la pel·lícula en un moment de la gravació. | Pàtria
La pel·lícula Pàtria, dirigida per Joan Frank Charansonnet i que ha estat gravada durant els darrers mesos entre el Berguedà, el Bages, el Solsonès i l'Alt Empordà, ja ha aconseguit el 100% de l'objectiu de finançament que s'havia proposat a través de la plataforma Verkami. Són 14.000 euros, una quantitat que es destinarà a les àrees d'imatge i so, així com a la producció de la banda sonora i la masterització, entalonatge, efectes visuals, animació i color. 

En total, hi han participat uns 250 mecenes, persones que han volgut fer una aportació simbòlica o significativa, que ajudarà les productores Dejavú Films i Capaneida Films a finalitzar un film històric que, en conjunt, té un pressupost de 250.000 euros. 

Ara, però, i vist l'èxit del primer Verkami, s'ha plantejat la possibilitat de continuar amb la recaptació, amb un nou objectiu. Aquests serà el de doblar i subtitular la pel·lícula en anglès, de manera que se'n pugui augmentar la seva difusió internacional. És per això, han dit, que els mecenes encara poden continuar posant el seu "granet de sorra", a canvi de recompenses que van des d'entrades per a la preestrena, fins a visites guiades a les localitzacions del rodatge amb l'equip de la pel·lícula. El nou termini finalitzarà el 5 de juliol. 

El film, que es preveu estrenar a finals del 2016, ha comptat amb més de 300 figurants voluntaris, així com amb la implicació d'actors de primer nivell català, com ara Boris Ruiz, Miquel Sitjar, Miquel Gelabert, Joan Massotkleiner, Àngels Bassas, Ali El Aziz, Martí Peraferrer o el mateix Charansonnet. 

La història que Pàtria vol explicar s'inspira en la llegenda del cavaller got Otger Cataló i els nou barons de la fama. Un clàssic arturesc que intenta relatar el naixement de Catalunya a través de l'èpica i el coratge. Es tracta d'un film per a tots els públics, d'aventura i misticisme.