Sant Jaume de Frontanyà es desmarca del Berguedà i aposta per En Comú Podem

Els resultats són pràcticament idèntics dels de les passades eleccions

26 de juny del 2016
Actualitzat el 27 de juny a les 0:03h
Sant Jaume de Frontanyà, el municipi amb menys habitants de Catalunya, ha tornat a ser altra vegada diferent de la resta del Berguedà, pel color polític que s'ha desprès de les eleccions al Congrés dels Diputats que s'han celebrat aquest diumenge 26 de juny. De les 15 persones que han votat, el partit de Xavier Domènech ha aconseguit majoria absoluta. 

En total, En Comú Podem ha assolit vuit vots, mentre que ERC s'ha quedat com a segona força política amb cinc punts i CDC n'ha aconseguit només un. D'aquesta manera, el poble més petit de Catalunya es torna a desmarcar, invertint resultats amb la resta de municipis. Uns resultats molt similars als que ja va obtenir en les passades eleccions, quan van votar 17 persones, i nou es van decantar per En Comú Podem, sis per ERC i dos per Democràcia i Llibertat (CDC).

Curiosament, aquest partit ha guanyat a la ciutat més gran de Catalunya, Barcelona, i també al poble amb menys habitants. Justament en aquest van decidir fer l'acte d'inici de campanya.