«Cavalls salvatges», de Jordi Cussà té des d'avui una segona edició

L'escriptor berguedà madura i millora la novel·la que el va catapultar, en una clara aposta de L'Albí

Redacció
28 de juny del 2016
Actualitzat a les 9:43h

L'escriptor Jordi Cussà, durant l'entrevista amb Nació Berguedà Foto: Pere Gendrau


El llibre “Cavalls salvatges” de l'escriptor berguedà Jordi Cussà tindrà una segona edició a partir del 28 de juny. Serà a partir de llavors, quan aquesta arribarà a les llibreries, una edició editada per L'Albí i distribuïda per Nus de Llibres, que demostra la bona acceptació del volum i l'èxit de la història, 16 anys després de la seva creació.

Aquesta obra va ser molt ben rebuda per la crítica catalana, i va suposar, l'any 2000, el debut de Cussà com a novel·lista. A partir d'aleshores, l'escriptor ha realitzat catorze títols més, confirmant el seu talent i força narrativa, que ha conclòs aquest any amb la darrera publicació "El trobador cuadeferro", una història poc convencional sobre Guillem de Berguedà.

Durant anys, “Cavalls salvatges”, editada per Columna, va restar descatalogada de manera “incomprensible”, segons L'Albí. Davant d'aquesta “paradoxa”, han destacat, del món editorial català, van decidir llançar una segona edició d'aquesta obra, que es podrà tornar a trobar al mercat d'una manera renovada i millorada. 

Segons han assegurat, Cussà ha revisat a fons la seva primera novel·la i, conservant l'essencial d'aquesta, ofereix una nova versió més madura, directa i eficaç. Aquesta, a més, comptarà amb un pròleg de l'escriptor anglocatalà Matthew Tree, que en diverses ocasions ha mostrat la seva admiració cap al berguedà. 

"Cavalls salvatges" narra l'experiencia delicada i marginal de les persones addictes a l'heroïna. Una creació plena de paral·lelismes amb diferents experiències autodestructives, que conformen un cor de veus narrades en lletres, frases i capítols, i una inclusió de poemes atribuïts als personatges de la novel·la.
Arxivat a