Guardiola de Berguedà entra de ple en la setmana de l'energia sostenible

Junts per Guardiola organitza activitats durant tota la setmana del 27 de juny al 2 de juliol

Redacció
26 de juny del 2016
Actualitzat a la 13:05h

Plaques solars. Foto: Estefania Escolà


Guardiola de Berguedà està a punt d'immergir-se en una setmana més neta que mai, energèticament parlant. A instàncies del grup municipal Junts per Guardiola, s'ha organitzat la Setmana de l'Energia Sostenible, un esdeveniment que omplirà el poble de tot un seguit d'actes, amb l'objectiu de donar a conèixer i prendre consciència dels grans reptes que caldrà plantejar properament com a societat en aquest sentit. 

La Setmana de l'Energia Sostenible inclourà activitats del 27 de juny al 2 de juliol, i abordaran aspectes com l'energia, el consum i l'ecologia crítica, assumint-los com a grans reptes que caldrà afrontar en un futur proper. En aquest sentit, s'intentarà orientar la comunitat rural a la màxima sostenibilitat i eficiència. 

Els actes començaran dilluns 27 amb el documental "Compra, llença, compra", que abordarà l'obsolescència programada, és a dir, l'escurçament de la vida útil de diferents objectes com bombetes, cotxes o impressores, dissenyats per fomentar l'acceleració del cicle de consum i, per tant, el seu malbaratament. Aquest documental, igual que els que es projectaran dimarts i dijous, "Home" i "The Age of Stupid", sobre la història del planeta des dels seus inicis i el canvi climàtic, es podran veure a les 21.30 hores a la plaça de l'Església, amb un petit ressopó.

Entremig, dimecres 29 de juny es podrà gaudir d'un inflable de recollida selectiva, és a dir, un gran espai de joc que funcionarà com a recurs lúdic i educatiu, on es conscienciaran els més petits a través del joc de la necessitat de reciclar. Aquest estarà ubicat a la plaça de l'Església de les 17.00 a les 19.00 hores.

El gruix dels actes de la setmana es realitzarà divendres i dissabte. De cara a divendres 1 de juliol es podran veure diverses exposicions com "Tu tens la paraula", "El vehicle elèctric", hi haurà un punt d'informació energètica, una mostra de cotxes elèctrics, s'oferirà la xerrada "Els subministraments a la llar" i es farà un taller de construcció d'un forn solar. Totes aquestes activitats es realitzaran entre les 17.00 i les 20.00 hores. 

Pel que fa a dissabte, la mostra i les exposicions continuaran, es farà un joc sobre les diferents activitats diàries que requereixen despesa energètica, es donarà a conèixer la Mina de petroli de Riutort, la cooperativa Somenergia, que produeix i comercialitza energia de fonts 100% renovables i que ja compta amb 25.000 socis, es farà una mostra d'energies renovables i s'ensenyarà a construir un habitatge d'alta eficiència energètica, entre d'altres activitats.

Consulta totes les activitats

Arxivat a