Rosanna Camprubí i Joan Boixader, a les portes de guanyar la Nit de l'Esportista

Núria Picas queda segona com a millor esportista de l'any

Redacció
23 de juny del 2016
Actualitzat a les 16:41h
Foto de grup dels premiats durant la Nit de l'Esportista de Manresa
Foto de grup dels premiats durant la Nit de l'Esportista de Manresa | AjM
Els berguedans Rosanna Camprubí i Joan Boixader s'han quedat, aquest dimecres al vespre, a les portes de guanyar un dels premis de la 46a edició de la Nit de l'Esportista, organitzada pel club Vòlei6 Manresa conjuntament amb l'Ajuntament de la capital del Bages.

En aquesta, els dos berguedans havien estat elegits finalistes en la categoria de veterans, és a dir, d'esportistes de més de 40 anys, dins del Club CBE Swing Manresa. I és que, després de diverses competicions, enguany han sumat uns resultats excel·lents en la seva modalitat de ball.  Camprubí i Boixader han quedat quarts al Campionat d'Espanya de Ball Esportiu de Saló, i també quarts en el Campionat d'Espanya de 10 balls.

No obstant això, en aquesta edició no han aconseguit el màxim reconeixement, i han quedat com a finalistes, tot i que afirmen estar contents i satisfets d'aquest mèrit. Uns premis de l'esport manresà que van acollir al Teatre Kursaal unes 500 persones, en una gala presentada per la periodista i exesportista Míriam Santamaria. 

El copilot Moi Torrallardona, campió de l'últim ral·li Dakar juntament amb el pilot Gerard de Rooy, va ser designat Millor Esportista Manresà de l'Any i va guanyar la categoria principal per davant de Núria Picas, corredora berguedana de muntanya, que fou segona classificada. Rere seu, el tercer lloc el van compartir Ander Mirambell, especialista en skeleton.

En la categoria d'esportista jove, el premi va recaure en el nedador Izan Cubillas, per davant de la parella de balls de saló formada per Ekaterina Paraschou i Adrià Martos i la gimnasta Andrea Carmona, que van compartir el segon lloc, i els atletes Pol Vila i Toni Baños, que van ser tercers. Per la seva banda, l'atleta Loles Vives, campiona d'Europa de salt de llargada, va ser la guanyadora en la categoria de Millor Esportista Veterà.

El guardó al millor equip va ser per a les fèmines del Club Atlètic Manresa; el premi al millor esportista paralímpic per al ciclista Ignasi Ávila; i el guardó al millor esportista Special Olympic, per a Jordi Manjón. José Antonio Martín Romo (futbol) va rebre el premi al millor àrbitre, mentre que Javi Rubio, entrenador de waterpolo del CN Rubí, el premi Josep Maria Montfort al millor preparador.

En la categoria de millor directiu, els guanyadors van ser Sant Bargalló (La Salle) i Pere Farré (Club de Tir), mentre que el Manresa Rugby Club va ser designada la millor entitat esportiva i Elements, el millor patrocinador. Els equips guanyadors en les seves categories durant la temporada 2015-2016 van ser distingits amb el premi Campions.

La Nit de l'Esportista va incloure també una actuació dels tabalers de Xàldiga i, en el pregó, Quico Sisó, un dels impulsors del club Vòlei6 Manresa, va assegurar que el voleibol és el tercer esport amb més practicants a nivell mundial (tot i que a l'estat és el 25è) i va parlar dels valors esportius, que s'han d'exercir de forma més activa, i del paper fonamental dels pares per desvetllar i mantenir vocacions esportives.

La Nit es va cloure amb el relleu en l'organització. L'any vinent, l'entitat organitzadora de la festa serà l'Associació Esportiva La Salle, amb motiu del seu 75è aniversari.
 

Foto de grup dels premiats durant la Nit de l'Esportista de Manresa Foto: AjM