Unes seixanta persones denuncien a Berga la «corrupció» de l'estat espanyol

ANC, Òmnium i AMi han reclamat una "república lliure i neta" i han instat els catalans a "marxar"

22 de juny del 2016
Actualitzat a les 21:06h
Concentració a Berga contra la corrupció
Concentració a Berga contra la corrupció | Aida Morales.
Unes seixanta persones s'han concentrat aquest dimecres al vespre a la plaça de Sant Pere de Berga per mostrar el seu rebuig respecte de les converses filtrades pel Público, en què el ministre d'Interior Jorge Fernández Díaz conversava amb el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, i li deia que Mariano Rajoy era conscient de les gestions per esquitxar polítics de CDC i ERC.

Un acte organitzat per l'Assemblea Nacional Catalana al Berguedà, Òmnium Berguedà i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), que s'ha realitzat de manera paral·lela a diferents pobles de Catalunya per demanar un "país lliure de corrupció d'estat". A la concentració de Berga, menys multitudinària del que s'esperava, hi ha assistit l'alcaldessa de la ciutat, Montse Venturós, l'alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba, i regidors del consistori berguedà com Francesc Ribera o Jordi Pujals. 

Des del Berguedà, doncs, s'ha reclamat una "república lliure i neta" de corrupció, i s'ha manifestat la "indignació" per les informacions que relacionen el govern espanyol amb una conspiració política contra la independència de Catalunya. De fet, han dit, molta gent "ja s'imaginava que això passava", tot i que les escoltes han estat, segons han afirmat, una "evidència vergonyosa i intolerable". 

Per tot això, han dit, la resposta de l'ANC, Òmnium i l'AMI ha de ser la de "continuar treballant" i, per sobre de tot això, "marxar" de l'estat espanyols per mitjans pacífics i democràtics.
 

Lectura del manifest contra la corrupció a Berga. Foto: Aida Morales.

Arxivat a