El Consell Comarcal posa a disposició un formulari d'acollida de refugiats

L'ens comarcal critica una Europa “que no acorda, que no concreta i que no genera polítiques reals d'acollida”

Redacció
03 de juliol del 2016

Refugiats a Idomeni, a la frontera entre Grècia i Macedònia Foto: Sergi Cámara


El Consell Comarcal del Berguedà posarà a disposició dels ciutadans un formulari de recollida de dades, perquè tothom pugui posar el seu granet de sorra en el cas dels refugiats. Serà a partir de la setmana que ve i en la línia de la iniciativa que fa mesos que va emprendre l'Ajuntament de Berga. En aquest sentit, es podran oferir serveis de traducció, habitatge, professorat o cessió d'espais, entre d'altres, relacionats amb l'acollida de persones refugiades a totes les viles de la comarca. 

Aquesta base de dades, han informat, es traspassarà periòdicament des del Consell Comarcal a la Generalitat de Catalunya, facilitant tota la informació relacionada amb l'acollida i la ubicació de les persones sol·licitants d'asil a Catalunya i a l'estat espanyol. A més, i coincidint amb la setmana en què es commemora el Dia Mundial de les Persones Refugiades que va ser el passat 20 de juny, el Consell també vol sumar-se a la iniciativa liderada per ASIL.cat #somrefugi, amb la finalitat de defensar aquest dret. 

L'any 2001, ha recordat aquest ens comarcal, les Nacions Unides van declarar el 20 de juny com a Dia Mundial de les Persones Refugiades. Ara, però, consideren que aquesta commemoració té especial rellevància, davant de la situació en què es troben milers de persones que fugen de la guerra del seu país cap a Europa. Una Europa, continua el Consell Comarcal, “que no acorda, que no concreta i que no genera polítiques reals d'acollida”, i que genera una “crisi humanitària” molt important i sense precedents.