Rebaixen la pena de Sergi Rodríguez «Teti» a un any de presó

La petició de la Fiscalia faria que Rodríguez no hagués d'entrar a la presó

21 de juny del 2016
Actualitzat a les 18:15h
Judici a Sergi Rodríguez 'Teti' a l'Audiència de Barcelona
Judici a Sergi Rodríguez 'Teti' a l'Audiència de Barcelona | ACN
El jove berguedà Sergi Rodríguez "Teti" es podria salvar d'ingressar a la presó. Segons han confirmat a NacióBerguedà fonts presents al judici, la Fiscalia finalment ha rebaixat la petició de pena a un any de presó, la tipificació més baixa d'aquest tipus de delictes segons el nou codi penal. Aquesta ha estat la petició del pena del Ministeri Fiscal aquest dimarts, així com el de l'acusació popular, en al judici que s'ha celebrat a la sala de la secció 21a de l'Audiència de Barcelona. Com que és menor als dos anys de presó i no té antecedents penals, Rodríguez no hauria d'ingressar a cap centre penitenciari. Per la seva part, la defensa ha exigit la plena absolució, tal com ja havien dit que farien.

El "Teti" s'ha assegut a la banqueta dels acusat per un suposat delicte d'atemptat contra l'autoritat, després que el 2012 durant el Passacarrers de la Patum donés un suposat calbot a l'exregidor del Partit Popular Català a l'Ajuntament de Berga, Joan Antoni López Noguera. Per aquests fets, primer qualificats de falta, tot i que després considerats com a delicte, es demanaven quatre anys i nou mesos de presó per al jove berguedà, així com una multa de 3.600 euros. 

Segons l'ACN, l'acusat ha assegurat que, dels fets pels quals se l'acusa, només recorda que hi va haver "moltes empentes" entre la gentada del Passacarrers, que de sobte es va trobar "estirat a terra" i amb "gent a sobre" i que la Policia Local el va "recollir". Rodríguez ha puntualitzat davant la sala que de fet es va pensar que els agents l'havien agafat perquè havia caigut i ha negat haver agredit el regidor quan se li ha preguntat. "Teti" també ha explicat que aquella nit havia estat bevent, tal com ha corroborat un dels testimonis, que havia estat amb ell les hores prèvies de la suposada agressió.

L'aleshores regidor del PP, que ha estat el primer a declarar, ha explicat que estava participant en el Passacarrers com és tradició que ho facin els membres de la corporació municipal, protegits per un cordó policial. Noguera ha afirmat que l'acusat el va insultar amb crits com "feixista" i "pepero de merda" i que, després, va rebre un cop de puny al cap. En girar-se, ha assenyalat, va veure com una part del cordó policial tenia detinguda una persona, que era l'ara processat. Pel cop que va rebre, Noguera no va necessitar cures, segons recullen els informes mèdics.

Una col·laboradora del cordó de seguretat ha afirmat haver escoltat els insults i que després va observar una mà que s'alçava al seu costat, amb el "puny tancat", i amb el gest de pegar Noguera. Aquesta testimoni ha apuntat que el cop anava dirigit "més amunt de l'espatlla", tot i que no ha pogut precisar a quin lloc el va rebre Noguera, perquè es va girar. Va ser aleshores quan va veure l'acusat i el van reduir, ha explicat. 

Aquest ha estat el testimoni que amb més precisió va presenciar la seqüència dels fets. Un agent de la Policia Local ha explicat que va veure com "algú alçava la mà", però no l'agressió ja que hi havia "molta gent", una circumstància en què l'advocada de la defensa ha posat el focus. Un altre dels testimonis també va veure l'"alçament d'una mà" mentre que un altre col·laborador del cordó de seguretat ha destacat els moments d'"eufòria" però no "violents" del Passacarrers. 

La defensa ha demanat la lliure absolució per a l'acusat i, en cas d'una sentència condemnatòria, ha reclamat que se li apliquin un conjunt de circumstàncies atenuants, com dilacions indegudes del procés, ja que ha subratllat que han passat quatre anys entre els fets i el judici, i la circumstància d'embriaguesa. Les acusacions han considerat provada l'agressió, sobretot pel testimoni que es trobava entre l'aleshores regidor i l'acusat i que ha explicat com va veure una mà que s'alçava al seu costat.

Rodríguez ha assistit al judici després de quatre anys, acompanyat per una cinquantena de persones del Berguedà, tot i que també militants de l'Esquerra Independentista d'arreu de Catalunya. Entre ells, l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, regidors del mateix consistori, i els diputats Joan Garriga i Gabriela Serra. La majoria s'han esperat a les afores de l'Audiència on realitzaran un dinar popular.

 

Concentració a l'exterior de l'Audiència de Barcelona. Foto: @Arran_jovent