La Flama del Canigó recorrerà Berga de la mà dels clubs esportius

Alguns pobles aniran a buscar la flama a Coll d'Ares, mentre que altres l'agafaran quan arribi a la comarca

Redacció
22 de juny del 2016
Actualitzat a la 13:58h
Arribada de la Flama del Canigó
Arribada de la Flama del Canigó | Adrià Costa

Arribada de la Flama del Canigó. Foto: Adrià Costa


La tradició d'encendre les fogueres de Sant Joan amb la Flama del Canigó per simbolitzar la unió dels Països Catalans i la vitalitat de la cultura i la llengua catalana arrana, cada any, amb més força al Berguedà. Per això, ja des de l'any passat, s'organitza a Berga una recollida digna d'aquesta flama, en què hi participa l'Ajuntament de la ciutat, l'associació Amics de la Flama de Berga, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Berga, i diversos clubs esportius i entitats. Entre aquests, el JAB, el CEB, el CAB, els Mountain Runners, i en l'àmbit cultural la Bauma dels Encantats, els Amics del Castell de Berga, la Berguedana de Folklore total, la colla bastonera Cop de Garrot, els Castellers de Berga i l'AJIB. 

Com és habitual, el punt de partida i recollida de la flama serà el coll d'Ares, des d'on sortiran diverses columnes. Habitualment, diversos grups de la comarca s'adrecen directament a aquest punt, on van a buscar les seves respectives flames. Entre aquests, l'Associació berguedana d'Amics de la Flama del Canigó, o membres d'Olvan i de la Pobla de Lillet, com ja és tradició. 

A partir d'aquests punts, la flama es distribueix a diversos pobles, com seran Guardiola de Berguedà, Sant Julià de Cerdanyola, Avià o Gironella, per posar alguns exemples. I a Berga, com ja es va començar a fer l'any passat després d'anys, la flama tindrà un recorregut particular, que anirà de la mà de diverses associacions esportives. 

Segons les previsions, aquesta hauria d'arribar a la plaça Guernika a les 17.00 hores, des d'on es realitzarà un avituallament ludicofestiu amb els Mountain Runners, que seran els primers que agafaran la torxa. Aquests realitzaran un recorregut fins al CAP de Berga, al passeig de la Indústria, i la deixaran a mans del Club Atlètic Berga que, al seu torn, la portarà fins al passeig de la Pau. En aquest punt, els Joves Atletes de Berga (JAB) l'agafaran i la traslladaran fins a la benzinera del passeig de la Pau, on la deixarà a mans del Club Esquí Berguedà (CEB), que serà el que, finalment, la transportarà fins a la plaça de Sant Pere. Aquí la flama es trobarà amb els Gegants de la Bauma dels Encantats, així com amb tots els berguedans que la vulguin acompanyar fins a la plaça dels Països Catalans, des d'on es llegirà un manifest i es comptarà amb l'actuació de la colla bastonera Cop de Garrot i els Castellers de Berga. 

Acte seguit, s'iniciarà la pujada de la Flama al Castell de Berga a les 20.00 hores amb un sopar de "portes", que comptarà amb l'ambientació de la Berguedana de Folklore Total al castell. A més, a la plaça del mercat municipal hi haurà un concert de Rupits organitzat per la Bauma dels Encantats.
Arxivat a