Quatre berguedans, entre els millors del Campionat d’Espanya de Curses Verticals

El membre dels Mountain Runners del Berguedà Jan Margarit es proclama campió en categoria júnior

21 de juny del 2016
Actualitzat a les 11:34h

L'equip català de 25 corredors que ha participat en els campionats a Fuente Dé. Foto: FEEC

La cursa Km Vertical Fuente Dé, en l’entorn privilegiat dels Picos de Europa, va acollir per segon any consecutiu el Campionat d’Espanya de Curses Verticals aquest diumenge 19 de juny. La Selecció Catalana de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) hi va assistir amb un equip format per 25 corredors dirigits pel seleccionador Fernando Rosa i el tècnic Pere Rullan. La seva participació va resultar molt exitosa, ja que es van endur un total de 9 medalles en diferents categories. Entre ells, quatre membres dels Mountain Runners del Berguedà van quedar entre els millors de les seves categories, i Jan Margarit va proclamar-se campió en categoria júnior.

Un català, el millor de l’estat en curses verticals

Un circuit de només 2,6km amb 972 metres de desnivell positiu i amb la meta situada per sobre de l’estació superior del Telefèric de Fuente Dé era el recorregut escollit per destriar als millors corredors estatals en la modalitat de curses verticals. El membre de la selecció catalana i de l’Ski Club Camprodon, Oriol Cardona, va ser el primer classificat d’Espanya amb un temps de 33 minuts i 33 segons.

Pel que fa a les fèmines, la basca Maite Maiora va ser la més ràpida amb un temps de 39 minuts i 46 segons. Per darrere de la nova campiona d’Espanya de curses verticals es va situar la madrilenya Paula Cabrerizo, i tercera va ser Vanesa Ortega. Les millors catalanes en la categoria sènior van ser Júlia Font (onzena) i Sílvia Leal (dotzena).

Altres podis berguedans

La categoria júnior va estar dominada totalment pels joves catalans, ja que tant en nois com en noies es van asonseguir els títols de campions i subcampions. Jan Margarit, del club de Berga, es va proclamar campió estatal amb un temps de 35 minuts i 11 segons, sent el cinquè millor de la classificació general. Per altra banda, l'avianesa Maria Beringues va aconseguir la segona posició en dones.

A més, el membre dels Mountain Runners Joan Freixa també es va colar entre els 10 millors de la general, concretament vuitè de la categoria sènior masculina, amb un temps de 36 minuts i 6 segons; i Júlia Font 11a de la general en l'apartat femení d'aquesta mateixa categoria. A més, la membre del club berguedà també va quedar tercera en la categoria sènior promesa femení.