«Queralt, un petit musical» entusiasma i commou els berguedans

L'obra de Xavier Gonzàlez-Costa i Robert Agustina entusiasma i emociona, amb una coral de 120 nens, una orquestra de 30 músics i un elenc de cinc actors que van fer riure i vibrar un públic completament entregat

Xavier Gonzàlez-Costa
20 de juny del 2016
Actualitzat el 28 de juliol a les 12:59h
Actors, coral i directors de Queralt, un petit musical.
Actors, coral i directors de Queralt, un petit musical. | Aida Morales
Aquest diumenge, les més de 700 localitats del Teatre Municipal de Berga van ser insuficients per encabir totes les persones que no es volien perdre l'estrena de "Queralt (un petit musical)". Una obra escrita per Xavier Gonzàlez-Costa i musicada per Robert Agustina, que van assumir al mateix temps les direccions teatral i musical, respectivament; creada per ser cantada i interpretada per la coral i l'orquestra de l'Escola de Música de Berga, per commemorar el Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt, i que va resultar finalment un espectacle teatral posat en escena extraordinàriament pels actors Ferran Pujols, Anna E. Puig, Tanit Venturós, Marc Corominas i la petita Clara Urgelés que, amb només 10 anys, debutava per interpretar la protagonista de la història.

La trama comptava, a més, amb un sisè personatge, la coral, que, sempre en escena, a cada cançó tenia un paper diferent, ja que les lletres que cantaven formaven part del mateix text.
 

Moment del musical sobre Queralt, en què troben la nena al santuari. Foto: Aida Morales.


Cal destacar la feina feta per Marta Pagerols i Xavier Llobet al capdavant d'aquest cor de 120 infants, que van destacar, igual que l'orquestra, per la seva qualitat en la interpretació i el seu saber estar durant tot l'espectacle, tot i la pressió que un recinte tan gran omplert a vessar podia transmetre'ls.

Al final, el públic sortia entusiasmat i commogut, després de la darrera cançó que, com ja anunciava el programa de mà de l'espectacle, podria arribar a esdevenir "un nou imne per a la nostra tradició".
 

Coral i orquestra del musical sobre Queralt estrenat aquest diumenge a Berga. Foto: Aida Morales.


A la sortida, tothom va poder comprar el conte il·lustrat per Beth Calderer, que també és l'autora de les imatges projectades que van anar contextualitzant tota la posada en escena, i que recull la història escrita per Gonzàlez-Costa, així com el text teatral, les lletres de les cançons i les partitures composades per Agustina. Aquest llibre, que s'espera esdevingui de capçalera a totes les llars berguedanes, es pot comprar a la mateixa Escola de Berga.

Tot i que no està confirmat, aquest mitjà ha sabut que, davant la gran acollida i crítica de l'espectacle i que hi va haver persones que es van quedar sense entrada, ja es parla de fer una segona funció al mes de setembre.
 

Coral del musical amb la protagonista al mig. Foto: Aida Morales.



Arxivat a