Els Passacarrers passaran a tenir un recorregut fix i els títols de patumaire es mantindran

Les celebracions a la plaça de Sant Pere seran les estrictament relacionades amb els anys rodons de les comparses, i es deixaran a banda les personals

Redacció
18 de juny del 2016
Actualitzat a les 23:07h
Per primera vegada, el recorregut de les Passades de dimecres i dissabte de Patum serà fix i estable. Aquesta és una de les principals novetats que s'ha aprovat aquest divendres al Patronat Municipal de la Patum, amb l'objectiu d'intentar evitar situacions complicades durant aquests circuïts patumaires. Així doncs, i amb la voluntat també d'agilitzar els mateixos, s'establirà un recorregut fix per a aquests, en què els regidors i administradors hauran de buscar un lloc per fer el salt dins de la ruta marcada. 

Aquesta, han informat, serà proposada pels caps de colla de les diferents comparses que participen en els Passacarrers, així com la Regidoria de la Patum i el gerent del Patronat. A més, el recorregut també haurà de ser aprovat per la Junta General del Patronat. 

Per altra banda, en la mateixa reunió també s'ha acordat mantenir com fins ara l'entrega de títols de Patumaire i Patumaire d'Honor. Aquesta proposta ha vingut dels caps de colla, i ha estat acceptada per unanimitat dins la Junta General. 

També s'ha fet valoració genèrica de la Patum d'aquest 2016, considerant que ha estat positiva, ja que no hi va haver incidents, malgrat la massificació de diumenge a la nit. I referent a la neteja dels carrers, s'ha considerat bona, tot i que caldria millorar la d'algunes vies properes al centre que no tenen presència patumaire directa. En aquests punts, el Patronat ha valorat la possibilitat d'incrementar el nombre de policleans, i que els bars també mantinguin els seus serveis oberts, ja que cada cop més establiments incompleixen la llei. 

Celebracions comunes i comparses

El Patronat de la Patum també ha acordat que totes les celebracions que es facin a la plaça seran les estrictament relacionades amb els anys rodons de les comparses, i que es deixaran a banda aquelles que siguin de caire personal o vinculin persones concretes. Aquestes, han indicat, quedaran circumscrites a l'àmbit intern de les comparses. 
Arxivat a