Una dotzena de joves berguedans s'acrediten per treballar en atenció al públic

L'ADBerguedà entrega les orles del Pla de Transició al Treball

Redacció
17 de juny del 2016
Actualitzat a les 10:43h
Entrega d'orles als joves.
Entrega d'orles als joves. | ADBerguedà.
Una dotzena de joves del Berguedà han rebut aquest dimecres l'acreditació del Programa de Formació i Inserció – Pla de Transició al Treball (PTT) per encarar-se com a auxiliars de vendes, oficina i atenció al públic. Els joves han rebut les orles al Pavelló de Suècia de la mà del president del Consell Comarcal del Berguedà, David Font; la coordinadora territorial d'ensenyaments professionals, Mar Raluy, i el representant de cultura, educació i esports de la Diputació de Barcelona, Joan Josep Alonso. 

El programa d'inserció s'ha realitzat al Berguedà des de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, com una oportunitat per retrobar l'èxit escolar. Durant el curs s'han intentat potenciar les competències dels joves d'entre 15 i 21 anys, obrint noves possibilitats formatives i laborals, i com una segona oportunitat en els estudis. Dels 12 que han finalitzat el curs, 9 han aprovat la prova d'accés a cicles formatius de grau mitjà per retornar al sistema educatiu i obtenir una titulació de formació professional. 

Els alumnes han après a realitzar operacions auxiliars de comercialització, marxandatge i emmagatzematge de productes i mercaderies, així com operacions de tractament de dades, seguint protocols  comercials, d'imatge o qualitat, tenint en compte tot el conjunt de normes de prevenció de riscos laborals i protecció medioambiental. A més, els joves han realitzat 200 hores de pràctiques professionals en comerços i botigues del Berguedà com són Cal Coloma, Casa Magí Il·luminació, Electrodomèstics EP38, Anar Marques Estètica, Ferreteria Sistach, Golo-Golo, Grup Horitzó, Joana&Ariadna, Merkal Calçats, Roges Supermercats i Sabateries Les Novetats.
Arxivat a