El debat sobre al·lèrgies i intoleràncies alimentàries arriba a l'àmbit escolar

Divendres a les 20.00 hores al Casal de la Gent Gran es faran tres conferències

Redacció
16 de juny del 2016
Actualitzat a les 15:25h
El debat sobre les al·lèrgies i les intoleràncies alimentàries es portarà aquest divendres a les escoles de Berga, coincidint amb el cap de setmana en què s'organitzarà la Fira Ambsense. Serà divendres a les 20.00 hores al Casal de la Gent Gran, amb una xerrada col·loqui adreçada a les Associacions de Mares i Pares de Berga, així com responsables i mestres de les escoles del Berguedà. 

Sota el títol "Les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries a l'escola", la xerrada donarà a conèixer aquesta problemàtica a l'entorn escolar, amb l'objectiu de resoldre dubtes a famílies i al món educatiu que, cada dia, gestionen casos, ja sigui a casa, al menjador o al pati de l'escola. La xerrada anirà a càrrec de tres especialistes, que donaran informació, cadascun, en el seu àmbit de coneixement. 

La primera conferència anirà a càrrec del president d'Immunitas Verga, Associació Catalana d'Al·lèrgics als Aliments, Jaime Soler, que se centrarà en les al·lèrgies als aliments en els menjadors escolars. La segona, sobre com conviure amb la celiaquia i evitar la contaminació creuada, la farà la representant de l'Associació de Celíacs de Catalunya a Osona, Noèlia Vallejo. Mentre que la tercera serà donada pel president fundador de l'Associació Espanyola d'Inteolerants a la Lactosa, Oriol Sans.

A més, la jornada comptarà amb la presentació de la doctora Isabel Martínez, endocrina de l'Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga, i serà l'últim acte abans de la Fira Ambsense, que començarà dissabte a les 9.00 del matí al passeig de la Pau i s'allargarà fins a les 21.00 hores.
Arxivat a