sant joan

Gironella rebrà la Flama del Canigó per primera vegada des de Berga i no de Navàs

Una comitiva amb l'hereu de la vila anirà portant la torxa fins al Local del Blat, on es llegirà el manifest

per Redacció, 16 de juny de 2016 a les 12:07 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de juny de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Hereu i pubilla de Gironella amb la Flama del Canigó. Foto: AjGironella.


La Flama del Canigó que encendrà els focs de Sant Joan aquest proper 23 de juny i que baixarà del cim del Canigó, a la Catalunya Nord, arribarà a Gironella per primera vegada des de Berga, i no de Navàs (Bages). Així ho ha informat l'Ajuntament de la vila a través d'un comunicat, on el regidor de Cultura, Lluís Vall, ha volgut aprofitar per convidar tota la ciutadania a participar en la portada de la flama i els posteriors actes que s'han organitzat. 


Enguany, doncs, la recollida de la flama es farà a les 18.45 hores a la plaça de Sant Pere de Berga, des d'on una colla de corredors i portadors la traslladaran fins a Gironella. En aquest sentit, es comptarà amb la participació del Club Atletisme de Gironella i la col·laboració de diversos vilatans, entre els quals l'hereu de la vila, Ferran Camps. 

A Gironella, la flama arribarà a les 20.00 hores, després de l'avituallament de Cal Rosal mitja hora abans. Ja a la vila es llegirà el manifest al Local del Blat per part de la pubilla i l'hereu, acompanyats dels representants polítics, i tots els participants en la portada rebran una samarreta d'obsequi. 


Segons ha recordat Vall, la revetlla de Sant Joan es farà al pati de l'Escola de Sant Marc, gràcies a l'organització de l'Associació de Veïns de Cal Bassacs. A més, aquesta estarà amenitzada per l'Orquestra Kalifornia, provinent d'Albacete. 

 

Participació