El Consell Comarcal dóna 10.000 euros a la Creu Roja per alimentació infantil

Es repartiran 170 targetes prepagament per comprar alimentació als infants de 0 a 18 mesos | El conveni s'adreça a les famílies del Berguedà amb necessitats especials a la infància

15 de juny del 2016
Actualitzat a les 18:20h
El president del Consell Comarcal del Berguedà, David Font, i la membre de Creu Roja Berguedà Montse Pont
El president del Consell Comarcal del Berguedà, David Font, i la membre de Creu Roja Berguedà Montse Pont | Aida Morales
El Consell Comarcal del Berguedà, de la mà del seu president, David Font, ha signat aquest dimecres un conveni de col·laboració econòmica anual, a través del qual aquest ens públic atorga 10.000 euros a la Creu Roja del Berguedà, en un programa per combatre la pobresa alimentària en nens de 0 a 18 mesos. 

D'aquesta manera, doncs, les famílies que ho necessitin o que estiguin derivades pels serveis socials dels 31 municipis del Berguedà podran optar a una de les 170 targetes prepagament que es pagaran amb aquests diners, i que serviran per comprar aliments per als nens i nenes que tinguin fins a un any i mig d'edat. Aquesta iniciativa, ha explicat la membre de Creu Roja Berguedà Montse Pont, ja es realitzava a través de kids d'alimentació, tot i que amb les targetes es dóna més autonomia a les famílies i s'estimula l'alimentació saludable. 

Cadascuna de les targetes està recarregada amb 60 euros i es destina a un infant durant un mes. Amb aquests diners, doncs, es preveu que les famílies puguin comprar llet, cereals, carn, fruita o verdura fresca, i que puguin gestionar la despesa en aquelles coses que més necessitin. A diferència dels kids ja establerts que es donaven, ha explicat Pont, les targetes "dignifiquen les persones", i també faciliten que es puguin elaborar els purés amb fruita o verdura fresca, en comptes d'enllaunada. Pel que fa al control, ha destacat, la Creu Roja revisarà els tiquets de compra, tot i que altres experiències ja han demostrat que els diners s'utilitzen per la finalitat prevista. 
 

La membre de Creu Roja del Berguedà Montse Pont Foto: Aida Morales.


De fet, ha remarcat, a Gironella va ser el primer municipi on es va portar a la pràctica aquest nou model, avaluant l'experiència com a totalment enriquidora i extensible. 

Ajuda de la Diputació de Barcelona

Els 10.000 euros que s'aporten a la Creu Roja, ha explicat el president del Consell Comarcal, provenen d'una ajuda que la Diputació de Barcelona va donar en matèria de cohesió social. Uns diners, ha continuat, que van en la línia de "donar ajuda i reconeixement" a les entitats socials del Berguedà, que treballen de manera paral·lela als serveis socials de la comarca. 

Amb els 10.000 euros cedits es calcula que es podrà pagar el 40% del cost d'aquest programa d'alimentació a la primera infància, ja que, segons els càlculs de l'any passat, Creu Roja estima gastar uns 25.000 euros. Els diners que faltin, han explicat des de l'entitat, s'afegiran com és habitual dels ingressos que aquesta pugui obtenir dels socis o les activitats realitzades. 

Pel que fa al Consell, han precisat, aquests diners formen part de tot el conjunt d'ajudes que s'aporten en pobresa, inclusió social i foment de la igualtat d'oportunitats, i que el 2015 van ascendir fins als 83.000 euros. 
 

Roda de premsa de signatura del conveni entre la Creu Roja i el Consell Comarcal del Berguedà Foto: Aida Morales.