Les Dominiques deixen Borredà després de 34 anys

La Llar del Pare Coll ha hagut de tancar per falta de personal

per Redacció , 3 de setembre de 2014 a les 09:49 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de setembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Borredà Foto: Borredà Turisme

Les dues últimes germanes Dominiques que quedaven a la Llar del Pare Coll de Borredà han marxat aquest diumenge, després que la Congregació hagi tancat aquest edifici per falta de personal. Fins el passat juliol, eren cinc les germanes a Borredà, una xifra que es considera la mínima per mantenir oberta la Llar. Malgrat això, l'envelliment de les religioses va aconsellar el tancament d'unes intal·lacions que van ocupar les monges fa més de 30 anys.
 
L'alcalde de Borredà, Joan Roma, i la Mare Provincial van donar aquest diumenge per acabada l'etapa de les Dominiques a Borredà, unes monges que ha donat “servei i acolliment a la gent del poble” i que han “exercit unes molt bones funcions en diferents nivells”, ha destacat el batlle. En aquesta trobada, Roma va manifestar la pena pel comiat i l'agraïment pels anys al poble.
 
Pel que fa a l'edifici i les instal·lacions, l'alcalde li va mostrar l'interès de l'Ajuntament per mantenir-los perquè entitats del poble les puguin aprofitar, i es va acordar una primera reunió que es farà d'aquí a un parell de setmanes. 
 
Història des de 1886
 
Les Germanes Dominiques van arribar a Borredà el 1886. Tot i això, als als anys cinquanta van haver de marxar per tornar fa 34 anys. Durant aquest temps, la Llar ha tingut diverses utilitats, entre les quals parvulari, escola, lloc espiritual, però també espai de treball del Grup Colònies a Borredà. 
 
Segons l'alcalde, la clausura d'aquest edifici a Borredà “tanca una etapa històrica, amb sentiment d'agraïment i tristesa”. Roma considera que cal tenir present tot el que han fet les Dominiques pel poble, ja que “la seva presència era grata i servicial”, i que la seva capella era oberta quan l'església estava tancada: “Les trobarem a faltar”, ha conclòs.

 

Participació