L'Àliga de la Patum Infantil surt de Berga per primera vegada per apadrinar l'Àliga petita de Reus

La comparsa patumaire es traslladarà fins a Reus el proper 25 de juny per participar en els actes de celebració del 20è aniversari de l'Àliga de Reus

15 de juny del 2016
Actualitzat a les 10:58h
Àliga de la Patum Infantil
Àliga de la Patum Infantil | Patum Infantil
L'Àliga de la Patum Infantil tornarà a fer història enguany. El proper dissabte 25 de juny, aquesta comparsa sortirà per primera vegada de Berga i es traslladarà fins al Baix Camp, on participarà en les jornades festives de celebració del 20è aniversari de l'Àliga de Reus per presentar en societat una nova figura; l'Àliga Petita de Reus. 

Durant aquesta jornada, l'Àliga de la Patum Infantil serà una de les convidades especials del Col·lectiu Reusenc d'Activitats Culturals, ja que aquesta institució ha demanat que l'Àliga de Berga, conjuntament amb la Mulasseta de Reus, que siguin les dues padrines d'aquesta nova figura destinada als infants. 

Segons han informat, aquesta petició es va valorar des de l'Associació de la Patum Infantil i es va acceptar per unanimitat. Després de l'apadrinament, han explicat, es farà una cercavila pel centre de Reus, on es saltarà el ball de l'Àliga, i es tocarà la Marxa de la Patum i un Tirabol. En aquest sentit, l'Ajuntament de Berga i l'Escola de Música de la ciutat han obsequiat la Banda Simfònica de Reus amb les partitures de la Patum. 

L'acte començarà a les 10.00 del matí amb una plantada del bestiari convocat. Actes seguit es procedirà a la signatura de l'apadrinament a la sala de Plens de l'Ajuntament de Reus amb la presència de l'equip de govern, la Colla Gegantera de Reus (Mulasseta), el president del Col·lectius Reusenc d'Acció Cultural (Àliga petita de Reus) i el president de la Patum Infantil. A continuació es presentarà aquesta nova àliga al públic, es farà el cercavila i un dinar de germanor.
 

Àliga de Reus. Foto: Patum Infantil

Arxivat a