L'Escola de Música de Puig-reig s'estén a Gironella gràcies a un acord entre ajuntaments

Gironella guanya un servei de música associat, mentre que Puig-reig veu reforçat el manteniment econòmic de l'escola | Els dos consistoris ho consideren una "bona notícia" per al Berguedà

14 de juny del 2016
Actualitzat a les 18:20h
L'Ajuntament de Puig-reig i el de Gironella signen un conveni per consolidar l'extensió de l'escola de Música de Puig-reig a Gironella
L'Ajuntament de Puig-reig i el de Gironella signen un conveni per consolidar l'extensió de l'escola de Música de Puig-reig a Gironella | Aida Morales.
Els ajuntaments de Puig-reig i Gironella han signat un acord referent a la comarca, per estendre els serveis de l'Escola Municipal de Música de Puig-reig també a Gironella. Això, han explicat en una roda de premsa aquest dimarts, ja es realitzava a la pràctica, tot i que no s'havia formalitzat el conveni, que també ha establert tota una sèrie de compromisos econòmics per part de les dues institucions. 

D'aquesta manera, doncs, Gironella guanya una escola de música, mentre que Puig-reig assegura el manteniment de la seva. Actualment, ha explicat el regidor de Cultura de Puig-reig, Jesús Subirats, aquest servei és deficitari, i fins i tot amb una subvenció de la Generalitat, les pèrdues del 2015 van superar els 60.000 euros. A més, el 40% dels alumnes són de fora, i bona part d'aquests -gairebé 70 d'uns 250- són de Gironella. Amb aquest conveni, doncs, s'estableix que l'Ajuntament de Gironella tingui una delegació de l'escola i que, a canvi, també vagi assumint progressivament el cost d'aquests alumnes. Segons ha calculat l'alcalde d'aquesta vila, David Font, s'espera que al 2019, es puguin assumir uns 20.000 euros. 

El conveni per a l'aula associada de Gironella, però, va molt més enllà. Segons l'alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba, és una "reivindicació històrica" que ja s'havia intentat en anteriors legislatures però que, fins a aquesta, no s'ha acabat de concretar. A nivell municipal, ha remarcat, és un "suport econòmic" per assumir el servei municipal i, pel que fa a Gironella, és un gran pas endavant. 

Les aules associades de l'escola de música a Gironella se situaran a l'edifici de Sant Tomàs, posat en funcionament recentment. Una zona que es compartirà amb les corals de la vila, i que es pot ampliar si el nombre d'alumnes de Gironella creix. Actualment, ha explicat Font, hi ha quatre grups diferenciats per edats i, de cara al proper curs 2016-2017, se'n sumarà un més, i també es plantejarà la possibilitat d'oferir classes individuals.
 

L'alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba, i el de Gironella, David Font Foto: Aida Morales.


"Hem aconseguit que entre els dos ajuntaments es pugui complir amb l'oferta formativa i que les arques municipals no es vegin tan ressentides", ha assegurat Font, que, per altra banda, ha considerat aquest exemple una "bona notícia per a la comarca". 

Col·laboració i conveni obert

El regidor de Cultura de Gironella, Lluís Vall, ha volgut destacar que, amb Puig-reig, no és el primer projecte conjunt que s'impulsa, sinó que també es porten a terme activitats a les biblioteques "que funcionen molt bé". D'aquesta manera, ha prosseguit, els ajuntaments poden continuar "complint" amb la demanda cultural, educativa i musical. 

En aquesta línia, Subirats ha posat de relleu l'aportació municipal que fa l'escola de música al municipi. Una "vida social", ha destacat, que també es traslladarà a Gironella, col·laborant amb les entitats, les festes i realitzant concerts.

El conveni, ha continuat l'edil, no és en cap cas tancat o vitalici. La voluntat dels dos consistoris és que cada any es pugui anar renovant, de manera que també es pugui anar aplicant conforme a les necessitats i peticions dels dos pobles. 
 

Acord entre l'Ajuntament de Puig-reig i el de Gironella respecte de l'Escola de Música de Puig-reig Foto: Aida Morales.

Arxivat a