Berga se submergeix en el món càtar i medieval aquest estiu

L'Ajuntament organitza diverses rutes per dinamitzar el turisme de la ciutat

Redacció
14 de juny del 2016
Actualitzat a les 11:36h
Aquest estiu, Berga serà més medieval que mai. Sota el lema "Berga viu l'estiu", l'Ajuntament ha organitzat tot un seguit d'activitats per dinamitzar l'activitat turística i cultural de la ciutat. Una oferta gratuïta centrada en el món medieval, en què s'inclouen les activitats "Terra de Càtars i Templers: el testament de Guillem de Berguedà a Queralt" i "Guillem de Berguedà. La destral i la rosa". 

La primera activitat començarà el proper dissabte 16 de juliol a les 18.00 hores. Es tracta d'una ruta per descobrir el món dels càtars i el seu evangeli secret, els costums i rituals iniciàtics dels templers, i la seva relació amb el gran trobador i guerrer Guillem de Berguedà. La sortida de l'activitat es farà a l'aparcament del Santuari de Queralt i la ruta també inclourà referents de la història i la literatura del territori. A més, la música també hi tindrà un paper important, ja que s'inclou dins dels actes del Festival de Música Antiga dels Pirineus. 

Les següents rutes es faran dissabte 23 de juliol i dissabte 6 d'agost més centrades en la figura de Guillem de Berguedà. Aquestes començaran a les 19.00 hores de l'aparcament del restaurant Els Roures d'Espinalbet, i comptaran amb un sopar opcional per 20 euros al mateix restaurant a partir de els 21.00 hores. Per a aquest, però, caldrà reserva prèvia. Pel que fa a la ruta, permetrà endinsar-se en l'amor cortès de l'època, en la poesia trobadoresca i els gèneres que va cultivar la lírica occitana. 

Segons l'Ajuntament, durant els propers dies es publicaran la resta d'activitats que formaran part del programa complet de "Berga viu l'estiu". 

Díptic amb més informació sobre les rutes medievals

Arxivat a