NATURA

Vilada convertirà el passeig dels Pins del Metge en un itinerari terapèutic

L'Ajuntament i Rural Salut presenten "Banys de bosc"

per Redacció, 14 de juny de 2016 a les 10:33 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de juny de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Caminades terapèutiques. Foto: Rural Salut


Vilada convertirà el seu passeig dels Pins del Metge en una experiència saludable i de promoció de la salut. Segons han informat, a través del projecte "Banys de Bosc a Vilada", es transformarà aquest espai en un itinerari terapèutic, a través del qual es promocionarà una vida saludable, la prevenció i l'ajuda en la millora de pacients amb determinades malalties. Això és el que es presentarà el proper 27 de juny a les 19.00 hores al Local Pirinenc del poble, on es farà públic el projecte de la mà del regidor i historiador Vicenç Massana i la infermera i directora de Rural Salut, Ester Corrales. 


De fet, aquest passeig ja va tenir aquesta funció terapèutica durant els primers anys del segle XX. Va ser, segons ha explicat Rural Salut, quan el doctor Soler, metge del poble, va plantar en aquest lloc diverses coníferes provinents d'arreu d'Europa amb la voluntat de crear un recorregut que ajudés a millorar la salut dels pacients amb tuberculosi allotjats al sanatori de Vilada. Ara, aquest itinerari es vol recuperar, fomentant caminades calmades, en silenci i obrint els cinc sentits a la natura. Es tracta de viure una experiència intensa i molt saludable de la mà del guiatge de la directora de Rural Salut, complementant l'activitat amb altres de descoberta de l'entorn i connexió amb la natura, com ara respiracions, relaxació i tast d'infusions. 

El primer Bany de Bosc es farà el dimecres 29 de juny a les 10.00, amb grups que no podran superar les 15 persones. La inscripció prèvia es pot fer a l'Ajuntament de Vilada, a Rural Salut o a l'Agència de Desenvolupament del Berguedà. El punt de sortida serà el parc dels Gronxadors. Corrales s'ha format a Irlanda com a guia d'itineraris forestals terapèutics al Forest Therapy Guide Training, i és col·laboradora d'AccióNatura.

 

Participació