Cercs acollirà un campus d'estiu per aprendre a pilotar drons

L'activitat s'adreça a joves d'entre 14 i 17 anys i començarà a partir del 4 de juliol

Redacció
13 de juny del 2016
Actualitzat a les 16:01h

Meritxell Codina, directora d'Eurania, i Sebastian Boza, regidor de Joventuti i Esports de l'Ajuntament de Cercs Foto: Eurania


L'empresa Eurania, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Cercs, ha organitzat per aquest estiu un campus adreçat als joves d'entre 14 i 17 anys per aprendre a pilotar drons. En aquest, segons han informat a través d'un comunicat, s'oferiran classes teòriques i pràctiques per adquirir els principals els coneixements bàsics d'aviació, com són la meteorologia, la reglamentació, l'operació, la comunicació o la fraseologia aeronàutica. 

El campus és el primer d'aquestes característiques a la Catalunya Central, i es realitzarà entre el 4 i el 8 de juliol en horari de matins a les instal·lacions de l'escola de Sant Jordi de Cercs. Es realitzaran sessions teòriques i pràctiques de vol reals, i Eurania entregarà a cadascun dels assistents un minidron, per tal que puguin seguir les classes. Una vegada finalitzat el campus, han afirmat, se'l podran quedar. 

Els drons o aeronaus no tripulades són una tecnologia aplicable a qualsevol àmbit, des del lúdic fins als treballs aeris de fotografia, agricultura de precisió, filmació, topografia o revisió o manteniment d'infraestructures. A més, de cara als joves es poden convertir en un mètode divertit d'acostament a la robòtica i l'aeronàutica, remarcant per sobre de tot el seu ús responsable, ja que, de manera errònia, també poden esdevenir una amenaça. 

Segons han indicat, les places del campus d'estiu són limitades, i la seva assignació es farà per ordre d'inscripció a l'Ajuntament de Cercs o a campus@euraniaservices.com. El preu del curs és de 165 euros.