Inauguren l'Oficina Energètica del Berguedà que assessorarà en casos de pobresa a la llar

El servei realitzarà auditories energètiques en ajuntaments i casos particulars per estudiar el consum real

14 de juny del 2016
Presentació de l'Oficina Energètica del Berguedà
Presentació de l'Oficina Energètica del Berguedà | Aida Morales
La pobresa energètica és un dels problemes més importants que arrossega el Berguedà en matèria d'energia. El consum d'aigua, llum o gas moltes vegades està poc controlat, i les factures que arriben són superiors a les que realment serien necessàries. Aquest cas, que afecta diverses famílies, també es repeteix en ajuntaments de la comarca, que gestionen serveis i equipaments municipals amb contractes d'energia no adaptats a les seves necessitats, motiu pel qual acaben havent de pagar factures considerablement elevades. 

Amb l'objectiu de regular tot això i acompanyar els ajuntaments i els serveis socials, neix l'Oficina Energètica del Berguedà, un servei integrat dins del Consell Comarcal que realitzarà auditories sobre el consum d'energia a la comarca, i buscarà solucions per disminuir-lo. Segons ha explicat a NacióBerguedà el conseller d'aquest àmbit, Francesc Xavier Francàs, l'oficina estarà ubicada en el mateix edifici que el Consell, i tindrà l'objectiu d'esdevenir un acompanyant important per estalviar energia i diners, així com reduir els índexs de contaminació que s'hi vinculen.

L'Oficina Energètica s'ha presentat aquest dilluns a la tarda a la sala Casino de Berga, amb la presència del president del Consell Comarcal, David Font, i del diputat adjunt d'espais naturals, el berguedà Jesús Calderer. A més, coincidint amb la Setmana de l'Energia, també s'ha inaugurat l'exposició “Actuem amb energia”, que es podrà veure fins diumenge en aquest mateix emplaçament. L'exposició, cedida per la Diputació de Barcelona, serà visitada per les escoles de Berga i el Berguedà durant els matins i, a la tarda, estarà oberta al públic de 17.00 a 20.00 hores.
 

David Font i Jesús Calderer a la presentació de l'Oficina Energètica del Berguedà Foto: Aida Morales.

Arxivat a