L'Ajuntament de Berga comença a desencallar la construcció del Serra de Noet

Al Ple d'aquest dijous es debatrà un canvi en el POUM per començar a urbanitzar la zona

09 de juny del 2016
Actualitzat a les 15:48h
Els barracons actuals del SI Serra de Noet
Els barracons actuals del SI Serra de Noet | SI Serra de Noet
L'Ajuntament de Berga s'ha posat a treballar per desencallar la demorada construcció de l'edifici del nou institut del Serra de Noet al lloc on s'havia acordat prèviament amb la Generalitat, és a dir, a sota del camp de futbol de Berga. Serà així, si aquest dijous s'aprova la modificació del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), possibilitant que el carrer Pla de l'Alemany, actualment inclòs dins d'una parcel·la edificable, pugui passar a considerar-se part de la parcel·la del costat, justament on es preveu la construcció de l'edifici i que té la catalogació d'urbanitzable. 

Aquest, ha explicat en una roda de premsa l'alcaldessa de Berga, és el primer pas que s'ha de donar, abans que l'Ajuntament de Berga o la Generalitat de Catalunya puguin continuar avançant, ja que suposa permetre que es pugui tirar endavant un projecte inicial d'electrificació i aigua per la zona que, més endavant, porti a la pavimentació del carrer. 

"És un pur tràmit", ha declarat Venturós. No obstant això, també ha indicat que és necessari perquè la parcel·la es pugui urbanitzar. Una vegada s'hagi aprovat al Ple, hi haurà 30 dies d'exposició pública en la modificació del POUM i, si no hi ha al·legacions, es podrà continuar amb l'aprovació inicial del projecte, l'aprovació final, la licitació i el desenvolupament. 

L'Ajuntament de Berga s'encarregarà de l'urbanització i adequació de la zona, mentre que la Generalitat assumirà el cost de la construcció del nou equipament que, més enllà d'encabir-hi un nou institut que substitueixi els barracons actuals, també donarà servei a l'Escola Oficial d'Idiomes de Berga i a l'Escola d'Adults. 

Amb aquesta aprovació, doncs, sembla que queda interrompuda la voluntat de l'equip de govern de traslladar el nou institut al convent de Sant Francesc. Una proposta que es va fer pública a principis de novembre del 2015, i que va generar un fort rebuig per part de l'oposició.
Arxivat a