Un concert a l'Auditori de Barcelona fa un últim homenatge al Centenari de Queralt 2016

“Somni a Pedret” de Joan Casas ha estat interpretada per una vuitantena de músics dirigits per Salvador Brotons

26 de setembre del 2016
Actualitzat a la 13:24h

Santuari de Queralt Foto: Berga Turisme


Un darrer concert aquest diumenge a l'Auditori de Barcelona ha fet un dels últims homenatges al Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt. Es tracta de “Somni a Pedret”, una glosa queraltina composta pel berguedà Joan Casas, i que ha interpretat la Banda Municipal de Barcelona dirigida per Salvador Brotons. 

Segons ha explicat Casas a NacióBerguedà, aquesta composició és un encàrrec que va rebre de la mateixa banda barcelonina, que tenia intenció d'interpretar en estrena aquesta obra. Una glosa d'uns quinze minuts composta pràcticament per a l'ocasió, ha especificat, que finalitza amb l'Himne de la Mare de Déu de Queralt d'una manera “apoteòsica”. Durant el concert s'han pogut reconèixer temes coneguts com els goigs nous de Queralt o motius com el ball de l'Àliga de la Patum. Amb tot això i els instruments d'una vuitantena de músics, ha dit, havia de sonar "espectacular”. 

El motiu d'interpretar “Somni a Pedret” a Barcelona ha estat fruit d'un encàrrec del director de la banda en el marc de les festes de la Mercè, que coincideixen en el mateix més amb el Centenari de la Coronació. Brotons, ha explicat Casas, ja havia realitzar algun arranjament pel Concert de Patum i, en el seu cas, a més, és una persona “molt identificada i arrelada a la cultura del país”. 

“És important que l'Himne de la Coronació tingui ressò a Barcelona”, ha considerat el compositor berguedà ja que, tal com ha afirmat, pot ser un “colofó important” per al Centenari. A més, el fet que aquest himne sigui el que finalitzarà el concert, ha dit, encara és més rellevant perquè “és un tipus de partitura molt solemne”. “És un tema que en principi dóna molt de sí per poder anar treballant i desenvolupant, però que surt esplèndidament al final”, ha conclòs.
Arxivat a