Núria Picas enllaçarà la Cavalls del Vent i la Carros de Foc, la nit de Sant Joan

L'esportista berguedana realitzarà les dues travesses, que unirà amb helicòpter | Picas finalitzarà l'objectiu a la Vall de Boí, coincidint amb les falles

08 de juny del 2016
Actualitzat el 09 de juny a les 11:05h
La vida esportiva de Núria Picas transcorre entre dues regions que, segons ella mateixa, conformen el jardí de casa seva. La comarca on viu i on ha après a estimar les curses de muntanya, el Berguedà, i també la Val d'Aran i l'Alta Ribagorça, que són els punts on entrena. Per això, i amb la voluntat d'unir aquests dos esperits, Picas vol tornar als orígens i fer el seu especial homenatge a la muntanya. El proper 23 de juny, coincidint amb la revetlla de Sant Joan, l'atleta enllaçarà la Cavalls del Vent amb la Carros de Foc. 

Segons han informat, Picas començarà el repte “Home to Home” al refugi Lluís Estassen de Saldes, a la ruta Cavalls del Vent. Des d'allà, la nit l'engolirà travessant el Parc Natural del Cadí-Moixeró a través dels seus vuit refugis i, de tornada al peu del Pedraforca, un helicòpter l'estarà esperant per anar fins al Parc Nacional d'Aigüestortes i Sant Maurici, on iniciarà la segona part de la travessa. 

Pel que fa a la primera ruta, de 84 quilòmetres i 4.800 metres de desnivell positiu, els excursionistes l'acostumen a fer amb entre dos i tres dies. Una travessa emblemàtica pel Berguedà que és part de l'Ultra Pirineu, cursa que ha guanyat quatre vegades i que, per a Picas, és una de les més estimades. La Carros de Foc, per altra banda, és una travessa que, amb el temps, s'ha convertit una clàssica del Pirineu. El seu recorregut uneix nou refugis al llarg de 55 quilòmetres i un gran desnivell amb final a la vall de Boí, un lloc, segons Picas, on també la lliga un vincle especial. 

“El Home to Home és per a mi un projecte esportiu molt ambiciós i a la vegada emocional”, ha declarat Picas sobre el nou repte. La Cavalls del Vent, ha dit, li aporta “records molt emocionants” de l'Ultra Pirineu, mentre que la Carros de Foc és el lloc on habitualment entrena: “Poder dur a terme aquest repte és un somni fet realitat”. 

Vinculació amb les Falles del Pirineu

Amb aquesta unió de dues travesses durant la nit de Sant Joan, Picas també vol donar un altre missatge simbòlic. La Vall de Boí i Bagà tenen un punt de connexió que són les Falles del Pirineu, declarades recentment Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la Unesco

Per això, Picas podrà finalitzar el repte el mateix dia que se celebren les Falles de la Vall de Boí, justament sis mesos abans de la Fia-faia de Bagà i Sant Julià de Cerdanyola.
 
Arxivat a