El nucli antic de Borredà evolucionarà cap a una illa de vianants

El PSC planteja aquest projecte en el nou butlletí del partit | Joan Roma afirma que és "l'única solució" davant l'estretor d'alguns carrers

Redacció
17 de juny del 2016
Actualitzat a les 12:29h

Nuli antic de Borredà. Foto: AjBorredà.


El nucli antic de Borredà, que durant els darrers anys ja havia fixat límits de velocitat i restriccions del trànsit en determinats moments, passarà a convertir-se en una illa de vianants. Aquest és el projecte que planteja el PSC en el seu nou butlletí de partit. De fet, aquesta formació política gaudeix de majoria absoluta per tirar endavant la remodelació urbanística que, segons informen, vol donar la total prioritat a les persones que circulin a peu. 

En aquest punt, el PSC planteja un nucli urbà només obert al trànsit a aquells vehicles autoritzat i que, aquests, circulin a una velocitat reduïda de 20 quilòmetres/hora de màxima. Aquesta, segons afirmen, és l'única solució que s'ha trobat a l'estretor d'alguns carrers: "L'única solució és plataforma única de paviment, sense voreres i, per tant, prioritat pel vianant". 

Això es pot portar a terme, han remarcat, sempre que el poble disposi de prou aparcament públic i gratuït com per facilitar que la gent pugui deixar-hi el cotxe i avançar a peu. En aquest punt, destaquen, l'aparcament municipal, les places de la zona esportiva i, en moments determinats, una part del camp de futbol, poden ser alternatives. 

Aquest projecte també inclou pilones per tancar el casc antic per diversos punts, amb l'objectiu de garantir que cap vehicle obstaculitzi determinades activitats o celebracions. Durant l'any, les pilones podrien estar abaixades, indica el partit, però sempre que fos necessari, es podrien alçar i restringir el trànsit. 

En el butlletí, el PSC també anuncia que l'Ajuntament de Borredà ha rebut 32.542 euros de la Diputació de Barcelona per a actuacions com, per exemple, comprar material per un circuit de BTT, desfibril·ladors, activitats per a la gent gran o canviar una bomba de les piscines, i que també ha canviat els dos parallamps situats a la taulada de l'escola i de l'església.