Els Agents Rurals controlen la població d'isard i gall fer al Berguedà

Els cos també revisa la senyalització de les diverses zones de pesca

Redacció
07 de juny del 2016
Actualitzat a les 12:29h
Gall fer al Berguedà
Gall fer al Berguedà | Agents Rurals
Amb l'arribada del bon temps, el cos d'Agents Rurals comença diverses actuacions per analitzar el bon estat dels boscos, la flora i la fauna al Berguedà. L'última actuació que aquest cos depenent del Departament d'Agricultura ha realitzat, ha estat la revisió de l'estat de la senyalització en les diferents zones de pesca que hi ha a la comarca. Com han pogut comprovar, hi ha zones en què aquesta senyalització està malmesa i, en aquests casos, per evitar mals entesos, s'ha de canviar o reparar. 
 Una altra de les activitat habituals durant el mes de maig i juny és el cens de primavera de l'isard. En aquest cas, els Agents Rurals han començat a analitzar la població d'isard en àrees privades de caça del nord del Berguedà, i en zones com el Cadí-Moixeró.
I en la mateixa línia, intentant controlar com evoluciona la població de gall fer, una espècie protegida i molt localitzada entre el Berguedà i el Ripollès, el cos també ha portat a terme a mitjans d'aquest mes de maig el registre per analitzar l'evolució d'aquests animals. Ho ha fet, segons han informat, buscant-ne indicis de presència, com ara les restes fecals.