Teresa Terricabres s'incorpora com a nova regidora a l'Ajuntament de Gironella

El Ple municipal aprova una moció de rebuig als atacs a la llei de pobresa energètica

Redacció
07 de juny del 2016
Actualitzat a les 12:00h
Teresa Terricabres prenent possessió al Ple de Gironella.
Teresa Terricabres prenent possessió al Ple de Gironella.

El Ple municipal de l'Ajuntament de Gironella ha estat ràpid i de consens aquest dilluns al vespre. Sense punts polèmics i cap prec i pregunta per part de l'oposició, s'ha convertit en una sessió ràpida que ha pogut finalitzat en menys de mitja hora. Com a punt urgent de l'ordre del dia, i de manera extraordinària, aquesta sessió ha aprovat la presa de possessió d'una nova regidora, Teresa Terricabres. 

Tal com ha explicat l'alcalde de la vila, David Font, Terricabres agafa el relleu de la convergent Mònica Flores, quarta tinent d'alcalde i regidora d'Atenció a les Persones i Administració General. Flores, ha precisat el batlle, deixa de ser edil del poble.

Durant el Ple, també s'ha aprovat el text refós de la modificació puntual del Pla General per a la millora de l'accessibilitat al municipi, i del sistema d'actuació urbanística. A més, també s'ha acordat la modificació dels estatuts de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, un pur tràmit, segons ha explicat Font, i l'única moció que es presentava en la sessió, que era de rebuig als atacs del govern espanyol contra la Llei de mesures urgents per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica. 

Aquesta llei, ha explicat Font, va ser recorreguda pel Tribunal Constitucional, malgrat ser “l'esperit” que comparteix molta gent. Per això, i segons apunta el text aprovat, es busca denunciar l'actitud pública i la “manca de sensibilitat” del govern espanyol, i s'insta al Parlament de Catalunya i a les entitats a elaborar una normativa que permeti recuperar les eines d'actuació que garantia la llei. Sobre aquesta moció, el grup municipal d'ERC ha afirmat que va en consonància amb la moció que ells mateixos també van presentar durant el ple de desembre del 2015 i que, com “no pot ser d'altra manera”, hi havien de votar a favor.
Arxivat a