Les denúncies per l'ordenança de civisme a Berga augmenten un 16,6% el 2015

Els accidents als carrers de la capital del Berguedà passen de 92 a 100 | La principal causa d'accidentalitat és la pèrdua de control del vehicle

06 de juny del 2016
Actualitzat el 07 de juny a les 10:13h

Policia Local de Berga Foto: Aida Morales


Les denúncies i infraccions de l'Ordenança per la Convivència a la Via Pública de Berga han augmentat aquest 2015 un  16,6%, respecte de l'any passat. Aquesta és una de les dades de la Memòria anual que ha publicat la Policia Local de Berga i que ha fet extensible l'Ajuntament de la ciutat. Respecte d'aquesta ordenança, les denúncies han passat de 18 a 21, revertint alguns conceptes penalitzats l'any anterior, com ara embrutar la via pública amb deixalles o grafits. 

Concretament, el que s'ha endut més sancions d'aquesta ordenança ha estat l'ocupació de la via pública sense autorització. En concret, aquest fet ha passat de 2 a 9 denúncies. També hi ha hagut dues infraccions per veure alcohol als carrers de Berga, tres per realitzar necessitats fisiològiques a la via pública i tres denúncies més per alteració de la tranquil·litat veïnal. Per altra banda, han disminuït els casos d'alteració de l'ordre públic i embrutar els carrers. 

Pel que fa a la nova Ordenança sobre la Tinença d'Animals Domèstics i Gossos Potencialment Perillosos, les denúncies han disminuït de 16 a 8, segons la Policia Local. 

Més accidents i més ferits

L'informe també reflexa un augment en l'accidentalitat als carrers de Berga. Dels 65 accidents registrats el 2013, es va passar a 92 el 2014 i a 100 els 2015. Això també ha comportar un augment de ferits, de 16 a 18, tot i que els morts s'han mantingut a zero. Per contra, el 2015 hi ha hagut menys vianants atropellats, un total de 8, quan el 2014 van ser 13. 

Pel que fa a les causes dels accidents, la majoria són per pèrdua del control del vehicle (25 accidents), seguit per saltar-se la senyalització d'stop (13), accidents en una sortida d'estacionament (12) o realitzar maniobres prohibides (11). A més, les vies que han registrat una major accidentalitat han estat la carretera de Sant Fruitós, el passeig de la Indústria i el passeig de la Pau, així com les cruïlles del passeig de la Pau amb Gran Via i de Pere III amb passeig de la Pau. 

Ajuda a la ciutadania

Pel que fa a altres accions de la Policia Local de Berga, dividides en les funcions de Policia Administrativa, Assistencial, Ciutadana i Judicial, destaca una disminució important de 72 a 10 auxilis en la via pública, de 58 a 18 actuacions davant de serveis de teleassistència, i de 90 a 23 actuacions per serveis d'alarma. 

A més, i respecte a l'ajuda a la ciutadania, s'han realitzat 16 accions de salvament d'animals, 17 actuacions per molèsties als veïns, 15 actuacions coordinades amb Bombers per incendis de contenidors i dues ajudes a conductors per avaries. 

Objectes perduts

Cada any, la Policia Local recull diversos objectes perduts que troba o que la ciutadania acosta a les seves instal·lacions. Entre aquests, el 2015 s'han trobat 131 DNI, 22 telèfons mòbils, 27 carteres, 41 targetes de crèdit i 20 clauers, entre d'altres. En total, 297 objectes perduts. 
Arxivat a