El Berguedà no rep cap tractament contra la processionària des del 2013

La Generalitat afirma que actuarà sobre 20.000 hectàrees de tot Catalunya, entre les quals al Berguedà

Redacció
06 de juny del 2016
Actualitzat a les 11:08h
Imatge d'una bossa de processionària a primer pla.
Imatge d'una bossa de processionària a primer pla. | A.T.
El Govern de la Generalitat no realitzava cap tractament contra la plaga de processionària al Berguedà des del 2013 quan, segons ha informat la Conselleria d'Agricultura a través d'una resposta parlamentària al PSC, va tractar 2.200 hectàrees al terme municipal de Santa Maria de Merlès. Des de llavors, i malgrat que havia realitzat altres campanyes de prevenció en altres punts de Catalunya, la comarca no s'hi va incloure.

Enguany, però, i a causa de l'alerta per l'increment d'aquesta plaga, el Govern s'ha compromès a actuar en unes 20.000 hectàrees de tot Catalunya que, segons ha informat, "evidentment inclouran zones del Berguedà". El tractament serà a través d'un producte biològic anomenat Bacillus thuringiensis kurstaki, i acompanyat per l'assessorament i informació sobre altres tractaments i tècniques de control a ajuntaments i particulars. A més, i segons ha detallat el Departament, també es realitzaran avaluacions en els patrons poblacionals de la processionària del pi originats per anomalies climàtiques, i l'eficàcia de diferents tècniques com el foment de depredadors i parisitoids o tècniques silvícoles, que permetin disminuir els seus efectes negatius. 

El passat hivern, la població de processionària a Catalunya va ser molt superior a l'habitual. Van estar afectades prop de 150.000 hectàrees de pinedes (prop d'un 21% del total), i una de les comarques més infectades amb 19.000 hectàrees de pinedes afectades va ser el Berguedà.