L'Ajuntament de Bagà lamenta «l'ús murri i malintencionat» de l'oposició en l'avaria de l'aigua

El consistori assegura que el problema està solucionat des de fa dies i retreu a l'oposició que no assistís a la Comissió de Territori extraordinària que es va fer per informar-ne

05 de juny del 2016
Actualitzat a les 19:43h

Pont de la Vila de Bagà Foto: Wikicommons / Herodotptlomeu


L'Ajuntament de Bagà ha volgut donar resposta a algunes de les preguntes que han derivat de l'avaria  en el subministrament de l'aigua que el passat 11 de maig va deixar bona part del poble sense aquest be de primera necessitat. Sobre aquesta, i davant de "l'ús murri i malintencionat" que consideren que està fent l'oposició d'aquest problema, han afirmat que, a hores d'ara, l'avaria està totalment solucionada. 

Respecte d'aquesta, reconeixen, van caldre esforços per solucionar-la però, tant els serveis tècnics municipals com el mateix ajuntament, col·laborant amb Aigües de Manresa, van treballar-hi "nit i dia" per arreglar-la el més aviat possible. Aquests últims, asseguren, van ser "imprescindibles" en la tasca de reparació pel que fa als mitjans tècnics prestats, així com el transport de cubes d'aigua que es va realitzar des del dipòsit municipal de Guardiola de Berguedà. 

"Lamentem els fets ocorreguts, més encara, quan entre d'altres coses, el passat 12 de maig es va fer una Comissió de Territori extraordinària", ha declarat l'Ajuntament de Bagà. En aquesta, ha continuat, es va convidar els tècnics del consistori i els regidors, tot i que cap membre de l'oposició afirmen que hi va assistir. Davant d'aquest fet, i degut al caràcter extraordinari de la sessió, l'alcalde, Nicolás Viso, va trucar personalment cada grup municipal per explicar-los la situació. 

En aquest punt, doncs, el consistori lamenta les crítiques sobre manca d'informació provinents de CiU i ERC, i la seva petició de Ple extraordinari monotemàtic quan, a mitjans de mes, no van comparèixer en aquesta Comissió de Territori extraordinària. 

Sobre l'avaria, ha volgut precisar l'Ajuntament, des del 23 de maig ja hi ha un "funcionament normal" a tot el poble, per tant, afirmen, "dir que persisteix l'avaria és faltar a la veritat".