Els Castellers de Berga carreguen el seu primer 2 de 7 de la història

El castell cau després de l'aleta | Fa 70 anys que cap colla descarrega el seu primer 2 de 7

Redacció
05 de juny del 2016
Actualitzat a les 19:32h

Els Castellers de Berga han aconseguit aquest dissabte a Sant Quintí de Mediona (Alt Penedès) realitzar la millor actuació de la seva història. Segons han explicat, per primera vegada han decidit portar en una diada un 2 de 7, un castell amb unes estadístiques de caiguda molt altes, i que representa una formació de màxima dificultat. De fet, en els últims 70 anys, cap colla l'ha aconseguit descarregar durant la seva primera vegada però, després dels últims assajos, els de la camisa blau marí tenien plena confiança. 

Així doncs, i acompanyats pels Castellers de Vilafranca, els de Berga han començat a aixecar-lo. El castell ha pujat tranquil fins als dosos, però els nervis i els tremolors han arribat massa aviat a l'entrada de l'aixecador i l'enxaneta. Després de coronar-lo, havent realitzat l'aleta, aquest ha cedit, quedant carregat, tot i que no descarregat. En aquest punt, han indicat que les conseqüències de la caiguda han estat "mínimes". 

Davant d'aquest castell, doncs, els de Berga continuaran assajant durant la temporada, "treballant dur", segons afirmen, per aconseguir descarregar aquest castell que, tal com celebren, ja representa la seva millor actuació de la història. 

En les primeres rondes, els berguedans han descarregat el 4 de 7 amb agulla i el segon 5 de 7 de la temporada. Per la seva banda, els Castellers de Vilafranca han signat una magnífica actuació descarregant el 4 d 9 amb folre, el 2 de 9 amb folre i manilles i el 3 de 9 amb folre. Aquest últim és el primer castell de gamma extra d'aquesta temporada.
 

Els Castellers de Berga portant a terme del 2 de 7 Foto: Castellers de Berga.

Arxivat a