Santi Vila visita l'ascensor de Gironella, després de veure el projecte a Venècia

El conseller de Cultura destaca l'ascensor com una infraestructura funcional però, alhora, un element artístic del municipi

Redacció
03 de juny del 2016
Actualitzat a la 13:06h
El conseller de Cultura, Santi Vila, amb l'alcalde de Gironella, David Font, visitant l'ascensor.
El conseller de Cultura, Santi Vila, amb l'alcalde de Gironella, David Font, visitant l'ascensor. | @david_font

Ascensor de Gironella Foto: AjGironella.


El conseller de Cultura de la Generalitat, Santi Vila, s'ha acostat aquest divendres al matí a Gironella, en una visita institucional per conèixer de primera mà l'ascensor d'aquest petit municipi, un dels projectes seleccionats i que va poder veure a la Biennal d'Arquitectura de Venècia

Segons han explicat a NacióBerguedà, el conseller es va sentir atret per aquest projecte dissenyat per Carles Enrich, motiu pel qual va voler conèixer-lo de primera mà. A Gironella, l'alcalde de la vila, David Font, i diversos veïns i representants polítics l'han acompanyat, en una visita en què ha pogut veure el seu funcionament i destacar-ne la funcionalitat. 

I és que, més enllà de la seva utilitat pràctica a l'hora d'unir les dues parts del poble dividides pel desnivell i el riu Llobregat, l'ascensor també és una obra d'arquitectura peculiar i un element que apropa l'art a la ciutadania d'una altra manera. Aquest ascensor és una de les 55 obres de l'estat espanyol exposades enguany a la Biennal italiana, que aplega alguns dels millors dissenys del món. 

De fet, l'ascensor de Gironella també és un dels quatre finalistes en la categoria de Ciutat i Paisatge dels premis de Foment de les Arts Decoratives (FAD), que es lliuraran el proper dimecres 8 de juny i finalista de la novena edició del Premi Europeu de l’Espai Urbà 2016 d'entre 276 candidatures de 25 ciutats i 13 països diferents. 

Durant la visita, Font també ha pogut explicar al conseller el nou projecte del municipi, que consisteix en urbanitzar la zona de Cal Metre. Sobre aquest, han indicat, ja hi ha reservada una partida al pressupost.
 

Visita del conseller Santi Vila a Gironella. Foto: AjGironella.

 
Arxivat a