El Berguedà defineix les línies mestres de l'Estratègia Berguedana 2020

Properament es redactarà el document definitiu amb els projectes, el pressupost i els mecanismes de control i avaluació

Redacció
02 de juny del 2016
Actualitzat el 03 de juny a les 9:54h

Reunió de l'Estratègia Berguedana 2015-2020 Foto: ADBerguedà.


La reunió amb representats de tot el Berguedà que va tenir lloc aquest dimecres a la Torre de l'Amo de Viladomiu Nou (Gironella) va acabar de posar les bases del full de ruta de desenvolupament econòmic i territorial de la comarca que es coneix com a Estratègia Berguedana 2020. Un document impulsat per l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, que implica institucions, entitat i societat civil, i que proposa les accions i les línies a seguir pel desenvolupament de la comarca fins el 2020. 

Per a això, però, era necessari un procés d'anàlisi, debat i reflexió que satisfés tots els actors, amb l'objectiu de consensuar estratègies i projectes amb la màxima implicació de la ciutadania. En aquest sentit, l'Estratègia 2020 es planteja com el full de ruta global i compartit de tota la comarca, que es divideix en quatre grans fronts. 

El primer seria el de convertir el Berguedà en un territori sostenible i de qualitat. Això s'aconseguirà fomentant els seus valors propis, com ara la natura, el paisatge i la qualitat de vida, i que tot això reverteixi en els seus habitants. A banda, també és prioritzaria impulsar la innovació i la competitivitat empresarial, buscant eines de creixement i dedicant especial atenció a sectors potencials com l'agrari, ramader, la biomassa o l'energètic. 

En la mateixa línia, es planteja impulsar l'emprenedoria per afavorir i potenciar la creativitat com a motor del desenvolupament i, finalment, entendre el capital humà com a base del desenvolupament econòmic, és a dir, facilitant la formació i qualificació de les persones al llarg de la seva vida, amb especial atenció a la població jove i les persones adultes.

En els propers mesos, després de recollir, analitzar i incorporar aquestes línies mestres, es redactarà el document final, on es definiran les accions consensuades, els recursos econòmics, humans i materials, i els mecanismes de control i avaluació.
 

Estratègia Berguedana 2015-2020