Els veïns de Guardiola recullen 207 quilos de residus en un sol dia

Boris Lapuerta recorda que el medi ambient és "de tots" i que tothom l'ha de respectar | Guardiola s'implica en la campanya Let's Clean Europe

05 de juny del 2016
Actualitzat a les 18:22h

Alguns dels voluntaris que van participar en la jornada de reciclatge de Guardiola de Berguedà. Foto: AjGuardiola.


Els veïns de Guardiola de Berguedà van organitzar el passat 21 de maig una jornada de neteja i conscienciació sobre l'abocament descontrolat de residus al medi ambient. Hi van participar desenes de persones, des de nens petits fins a persones grans, que van implicar-se en deixar més net el municipi i aprendre algunes de les mesures de reciclatge. 

La jornada, segons han explicat a NacióBerguedà Boris Lapuerta, regidor de l'Ajuntament de Guardiola de Berguedà, s'emmarcava en l'acció Let's clean Guardiola de Berguedà – Catalonia – Pre-Pyrenees, que va ser proposada per l'Agència de Residus de Catalunya (ARC) dins de l'acció comuna Let's Clean Europe, i que va comptar amb la col·laboració del Consell Comarcal del Berguedà, que hi va instal·lar l'exposició de reciclatge.

Durant tot el matí, una brigada de voluntaris van netejar diferents espais on hi havia residus abocats de manera descontrolada, com ara les lleres dels rius, zones enjardinades o àrees de picnic, i es van recollir 207 quilos de residus amb un volum de 23 m3. Entre aquests, pneumàtics, rebuig, plàstics, ferralla, cartró, fusta, vidre, runa, aparells electrònic i piles. 
 

Exposició del Consell Comarcal sobre reciclatge a Guardiola de Berguedà. Foto: AjGuardiola.


Des de l'Ajuntament de Guardiola, ha explicat Lapuerta, la valoració “no pot ser altra que positiva”, i no només pel fet de programar l'acció de neteja i la bona acollida que ha tingut, sinó per la determinació de proposar un calendari d'actes i activitats municipals en aquest sentit: “Per aquest motiu, la valoració és totalment satisfactòria”. 

De cara al futur, a més, el consistori deixa la porta oberta a noves campanyes de neteja, ja que els veïns s'hi van implicar molt activament i l'activitat té, segons reitera, uns “beneficis clars pel medi i també pels voluntaris”. En aquest punt, el regidor ha volgut recordar que el medi ambient és "de tots" i que, per tant, entre tots s'ha de cuidar i respectar.